Gazdaság

Az Új Széchenyi Terv a növekedés gazdaságpolitikája

Az Új Széchenyi Terv a növekedés gazdaságpolitikája

2011. január 26., szerda
Az Új Széchenyi Terv a növekedés gazdaságpolitikája

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) a növekedés gazdaságpolitikája, amely a GDP növekedését elsősorban a beruházások növekedésével kívánja elérni.

Ehhez eszköz a foglalkoztatás bővítése, a technológiai és tudományos innováció, valamint az új piacok megnyerése - hangoztatta

Petykó Zoltán

, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke szerdán Szombathelyen. Az ÚSZT mindezt úgy szeretné elérni, hogy közben az állam adósságát csökkenti, az államháztartási deficitet pedig három százalék alattira szorításával teljesíti az Európai Unió által támasztott követelményeket is - fűzte hozzá az NFÜ elnöke. Az Új Széchenyi Terv 2014-ig legfontosabb célkitűzései a beruházási rátát 17 százalékról 22 százalékra növelni, a jelenlegi egy zázalékos GDP-növekedés helyett 4-6 százalékos növekedést elérni, és nem utolsósorban 250-300 ezer új munkahelyet teremteni - hangoztatta Petykó Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.