Közélet

Az Európai Unió vezetőiért imádkoznak

Az Európai Unió vezetőiért imádkoznak

2011. január 28., péntek
Az Európai Unió vezetőiért imádkoznak

A magyar uniós elnökség ideje alatt minden hónap utolsó péntekén az este 6 órai szentmise után a Margit körúti ferences templomban szentségimádást vezetnek a szociális testvérek. Az első alkalommal, január 28-án Európa vezetőiért imádkoznak.

A szervezők a sorozatot

II. János Pál

pápa Krisztus európai egyházához 2003-ban intézett felhívása jegyében rendezik: „Minden európai, főként a szegények és szenvedők öröme, reménysége, szomorúsága és félelme legyenek a te örömöd, reményed, szomorúságod és félelmed is. Minden igazán emberi dolog találjon visszhangra a szívedben. Minden áldott nap megújult készséggel fogadd a szeretet ajándékát, lépj új utakra, melyek a lélek Európájába vezetnek, hogy valóban közös ház legyen belőle, melyben életöröm uralkodik.” A következő alkalmak imaszándékai: Európa egyházáért (február 28.), Európa családjaiért és közösségeiért (március 25.), Európa társadalmi életéért (április 29.), Európa peremre szorultjaiért (május. 27.), Európa békéjéért (június 24.).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.