Bulvár

Akár 300 eurót is fizetett volna a határőrnek

Akár 300 eurót is fizetett volna a határőrnek

2011. január 5., szerda
Akár 300 eurót is fizetett volna a határőrnek

Vesztegetés bűntette miatt tett feljelentést a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egy 48 éves szerb állampolgár ellen, aki pénzt ajánlott a határrendészeknek azért, hogy szemet hunyjanak az általa és családja által elkövetett jogsértések felett.

A férfi feleségével és fiával tegnap délelőtt jelentkezett kilépésre az országból az általa vezetett személygépkocsival. A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen már úgy adta át az útlevelét a magyar határrendésznek, hogy abba 50 eurót tett. A rendőr kivetette a pénzt az úti okmányból, majd megkezdte a vizsgálatot. Ekkor derült ki, hogy a szerb férfi azért szerette volna megvesztegetni az útlevélkezelőt, mert a saját úti okmányában hamis bélyegzők voltak, felesége túltartózkodott, míg fiának nem volt érvényes vízuma. Amikor a rendőrök közölték a családdal, hogy előállítják őket, a szerb sofőr emelt a téten, és már 300 eurót is ajánlott a határrendészeknek, ha elnézik a jogsértéseket, és hazaengedik őket. A határrendészek visszautasították a pénzt, majd feljelentették a sofőrt vesztegetés miatt. Az ügyben eljáró Szegedi Nyomozó Ügyészség a 48 éves szerb férfit őrizetbe vette, míg feleségét és gyerekét a rendőrök kitoloncolták az országból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.