Közélet

A médiatörvényről is szó lesz a kormány és az EB ülésén

A médiatörvényről is szó lesz a kormány és az EB ülésén

2011. január 4., kedd
A médiatörvényről is szó lesz a kormány és az EB ülésén

A magyar kormány és az Európai Bizottság (EB) pénteki budapesti ülésén a médiatörvényről és a körülötte kialakult helyzetről is biztosan szó lesz – jelentette Győri Enikő európai ügyekért felelős államtitkár kedden a magyar sajtónak.

A kormány az EB rendelkezésére bocsátja a törvény hiteles angol fordítását – tájékoztatott a 2011 első félévi magyar EU-elnökség első külügyminisztériumi sajtóreggelijén az államtitkár, hozzátéve: „normális, őszinte, tiszta párbeszédre készülünk”.

Győri Enikő

úgy fogalmazott: „nagyon nem szerencsés”, hogy „mindenki előbb kezdte el kommentálni a témakört, minthogy elolvasta volna, mi ez a szabály”. Arra kért mindenkit, olvassa el a törvényt, és jelezze, mely pontokkal vannak problémák. Leszögezte, hogy a kormány kész a konzultációra. Az államtitkár megjegyezte, az EB-nek az a dolga, hogy figyelje a kormányok és törvényhozások tevékenységét a 27 tagállamban, feladatköréből adódóan bármit megvizsgálhat. A médiatörvény nemzetközi visszhangja kapcsán kijelentette, hogy ez egy politikai játszma része, „nagyon jó lehetőség a magyarországi ellenzéknek a felemelkedésre”. „Az ellenzék belekapaszkodik a saját helyzete javítása érdekében bármibe” – fogalmazott. Az államtitkár szerint a világ nem igazán tud mit kezdeni a Fidesz kétharmados parlamenti többségével, azzal, ha egy politikai erő egy demokráciában túlnyeri magát.

Forrás:

mno.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.