Közélet

Véget ért a MiG-korszak a légierőnél

Véget ért a MiG-korszak a légierőnél

2010. december 30., csütörtök
Véget ért a MiG-korszak a légierőnél

Hivatalosan is véget ért a MiG szovjet repülőgépcsalád hat évtizedes szolgálata Magyarországon, immár kizárólag a svéd Gripenek védik az ország légterét - írta a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki számában megjelent írás szerint hivatalosan szerdán reggel azzal ért véget a MiG-ek szereplése, hogy a kecskeméti bázison a 21. oldalszámú MiG-29-es vadászrepülőgép és földi személyzete, valamint pilótája,

Zsámboki Tibor

ezredes, megbízott bázisparancsnok befejezte 24 órás szolgálatát, az utolsót, amelyet ezzel a típussal adtak. Az immár használatból kivont vadászgépeket Magyarország értékesítené, az eladás előkészítése a Honvédelmi Minisztériumnál államtitkári szinten zajlik. A lap értesülése szerint a NATO szövetségesek közül Lengyelország, Szlovákia és Bulgária, a szervezetbe belépni készülők közül Szerbia vásárolhat a gépekből, ahol még rendszerben áll ez a típus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.