Sport

Új névadó szponzor nyomában a szegedi női kosarasok

Új névadó szponzor nyomában a szegedi női kosarasok

2010. december 9., csütörtök
Új névadó szponzor nyomában a szegedi női kosarasok

A Szeviép Zrt. csődje amellett, hogy számos munkavállaló megélhetését sodorta veszélybe a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatát is meglehetősen érzékenyen érintette, lévén névadó, főszponzorról szó.

A pénteki városi közgyűlés egyik napirendi pontja lesz a becsődölt főszponzor miatt nehéz helyzetbe került női kosárlabdaklub által a várostól egyébként is járó támogatás 12 millió forintos előlegének megadása is. A hét folyamán már volt ezzel kapcsolatban egy sportbizottsági ülés, ahol a kosárlabdaklubot üzemeltető Szeviép-Szeged Kosárlabda Sport Kft. ügyvezető igazgatója,

Domokos Mihály

jelen volt. A csapat egykori vezetőedzője ekkor elmondta, a főszponzor csődje súlyosan érinti a klubot, mindennapos fizetési nehézségek adódtak, emiatt nagymértékben csökkenteni kellett a 2010-es tervezett költségvetést. “A kiadások 30-40%-os lefaragásával több, mint 30 millióval kisebb költségvetésből tudunk gazdálkodni” – közölte Domokos Mihály. Ez többek között abban nyilvánult meg, hogy nem hosszabbítottak szerződést a tavalyi légiósokkal

Vaida Sipaviciutével

és

Olena Zserzserunovával

, de

Iva Ciglar

is távozott. Helyettük fiatal magyar tehetségeket igazolt a csapat, akikben még bőven van továbbfejlődési lehetőség. Felmerül azonban a kérdés, hogy ha sikerült ilyen mértékben csökkenteni a kiadásokat, ésszerűen összehúzni a nadrágszíjat, mi szükség van már most a 12 milliós előlegre? “Azzal, hogy a Szeviép Zrt. csődeljárás alatt van, az idei szponzori támogatásuktól elestünk. A vállalat tulajdonosa az érdekeltségi körébe tartozó más cégek társasági adójóváírásából ígért anyagi segítséget a klubnak, azonban mindezidáig ez nem realizálódott” – mondta az egykori vezetőedző. A csapat augusztus óta új névadó szponzort keres, folyamatosan tárgyalnak potenciális jelöltekkel. Ez azonban a jelenlegi gazdasági viszonyok közepette nem egyszerű feladat. Mindenesetre az üzemeltető kft ügyvezetője hisz benne, hogy sikerrel fognak járni. “Ez a csapat már sokszor bizonyított az elmúlt kilenc évben, amióta az első osztályban játszik. Női csapatként ez az elmúlt időszak legeredményesebb szegedi együttese. Úgy gondolom, eddig is méltó módon képviseltük Szegedet mind a hazai, mind a nemzetközi porondon, bizonyítják ezt bajnoki bronzérmeink és a 2008-2009-es idény ezüstérme. Folyamatos a nemzetközi szereplés, most már évek óta. Bízunk benne, hogy sikerül további támogatókat megnyernünk a kosárlabda ügyének” – tette hozzá Domokos Mihály.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.