Bulvár

Tizenegy megyében védekeznek az ár- és a belvíz ellen

Tizenegy megyében védekeznek az ár- és a belvíz ellen

2010. december 20., hétfő
Tizenegy megyében védekeznek az ár- és a belvíz ellen

Jelenleg tizenegy megyében, 195 településen kell védekezni az ár- és a belvíz ellen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

A védekezésben összesen 945 ember vesz részt 208 szivattyúval és 43 munkagéppel. A kitelepítettek száma a hétvégén hárommal nőtt, így jelenleg összesen 55 ember van kényszerűen távol az otthonától. A kitelepítésben érintett települések: Harkakötöny, Tiszakécske, Kunszentmiklós, Kondoros, Szentistván, Csanytelek, Szeged, Mezősas, Püspökladány, Bihartorda, Fülöp, Jászjákóhalma, Tószeg, Tápiószőlős, Szentlőrinckáta, Nyíregyháza és Újfehértó. A lakosság ellátása minden településen biztosított, közlekedési fennakadás, közüzemi kimaradás nem történt - olvasható az OKF közleményében. A magyarországi folyókon és folyószakaszokon összességében 743 kilométer hosszon harmadfokú, 323 kilométeren másodfokú, 727 kilométernyi szakaszon pedig elsőfokú készültség van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.