Közélet

Szili Katalin: fontos feladatunk a nemzeti érdekek képviselete

Szili Katalin: fontos feladatunk a nemzeti érdekek képviselete

2010. december 16., csütörtök
Szili Katalin: fontos feladatunk a nemzeti érdekek képviselete

A nemzeti érdekek képviseletét és a rendszer korrekciójára való törekvést nevezte az októberben létrehozott Szociális Unió legfontosabb feladatainak a párt elnöke, Szili Katalin. Az MSZP volt politikusa a szerdán megtartott szegedi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: pártja a szociális kérdéseket kívánja politikájának középpontjába helyezni.

A Szociális Unió októberben a Szövetség a Jövőért Mozgalom alapjain jött létre és a szociális kérdéseket kívánja politikájának középpontjába helyezni - jelentette ki szegedi sajtótájékoztatóján a párt elnöke.

Szili Katalin

fontos irányelvnek nevezte a nemzeti érdekek konzekvens képviseletét, valamint a rendszer korrekciójára való törekvést. Ez utóbbi alatt a társadalmi jólétet eredményező ágazatok - mint például a nyugdíjrendszer és az egészségügy - színvonalának javítását értette. Szili Katalin szerint az önkormányzati rendszer is korrekcióra szorul, mely esetében az Országgyűlés volt elnöke a helyhatóságok finanszírozhatóságára, az ott dolgozók biztonságára és a feladatok konkrét elosztására hívta fel a figyelmet. A Szociális Unió vezetője egy átfogó program megalkotására is ígéretet tett, mely legfontosabb elemei kapcsán tavasszal társadalmi párbeszédet kezdeményeznek majd. „Egyre többen csatlakoznak a Szociális Unióhoz, amely elsősorban a vidéki értelmiséget, a munkásrétegeket, valamint a fiatal egyetemistákat kívánja megszólítani - mondta el kérdésünkre válaszolva Szili Katalin, aki a közösségépítés fontosságára is felhívta a figyelmet. „Számunkra a közösségépítés és nem a tagok létszáma a fontos” - hangsúlyozta. Az ellenzéki politikus a Szociális Unió és a Szövetség a Jövőért Mozgalom által közösen szervezett „Fát a fa alá” elnevezésű karácsonyi akcióra is felhívta a figyelmet, mely során rászoruló családok részére biztosítanak tűzifát, ezzel is enyhítve nehéz helyzetükön. „Eddig három család megsegítésére elegendő adomány gyűlt össze” - tette hozzá Szili Katalin, aki az adakozási kedv láttán további háztartások megsegítésében bízik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.