Közélet

Szélsőbaloldali csoport alakulna az MSZP-ben?

Szélsőbaloldali csoport alakulna az MSZP-ben?

2010. december 20., hétfő
Szélsőbaloldali csoport alakulna az MSZP-ben?

Radikális baloldali csoportot alakítanának forradalmi marxista tagozat néven kommunista, bolsevista, feminista, humanista és baloldali-zöld elveket valló fiatalok az MSZP-ben. A mozgalom jelképet is választott magának: a kalapácsos vörös embert. Hivatalosan csak az MSZP-választmány engedélyével működhetnek tagozatként - írja az mno.hu.

Forradalmi marxista tagozat néven új párton belüli szerveződés alakulhat az MSZP-ben – értesült a Magyar Nemzet, melynek információi szerint a radikális baloldali mozgalomhoz már 160, elsősorban párton kívüli fiatal csatlakozott, közöttük kommunista, bolsevista, feminista, humanista és baloldali-zöld elveket vallók. Értékrendszerük alapja ettől függetlenül a marxista társadalompolitika, amely szerintük Nyugat-Európában szerves része a baloldali pártoknak. Úgy látják, a párt teljes tisztulási folyamatát fel kell gyorsítani, ennek egyik hajtómotorja lehet e közösség, mert a jobboldali politikával versenyben csak valódi szocialista ideológiával és programmal lehet ringbe szállni. A szervezők hangsúlyozták, hogy olyan fiatal emberek hoznák létre a tagozatot, akik nem voltak tagjai az MSZMP-nek és nem voltak ügynökök – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat. (Forrás: mno.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.