Bulvár

Rövidfilmekkel a baleset-megelőzésért

Rövidfilmekkel a baleset-megelőzésért

2010. december 14., kedd
Rövidfilmekkel a baleset-megelőzésért

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság a T-Mobile Webshop támogatásával a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok részére közlekedésbiztonsági rövidfilm-pályázatot hirdet „KRESZ COOL-TÚRA” címmel.

Az alkotóktól olyan tudatformáló és kreatív pályaműveket várnak, amelyek alkalmasak arra, hogy felhívják a közlekedők figyelmét a KRESZ-szabályok betartására, és ezáltal a biztonságosabb közlekedésre.

Választható témák:

- gyalogos és/vagy kerékpáros közlekedés általános szabályai, (különös tekintettel a láthatóságra); - sebességtúllépés kockázata; - ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés veszélyei; - passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer, bukósisak) használata; - mobiltelefon használata járművezetés közben. A pályázat tartalmi és formai követelményei: - Egy pályázó maximum 2 filmmel indulhat. - A videófelvétel bármilyen erre alkalmas technikai eszközzel készülhet (videokamera, fényképezőgép, mobiltelefon). - A film hossza maximum 1 perc, mérete maximum 50 MB, formátuma avi, mpeg, wmv lehet. - A pályamunkákat egy regisztrációt követően (név, életkor, lakcím, iskola) az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság által üzemeltetett www.kreszvaltozas.hu honlapra kell feltölteni. - A pályázatra jelentkezni kizárólag saját készítésű filmekkel lehet, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik. - A szerző - a pályázaton történő részvétellel - hozzájárul ahhoz, hogy munkáját az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a T-Mobile Webshop térítésmentesen felhasználja propaganda és oktatási célból.

Nyeremények:

1. díj: Nokia C3 mobiltelefon 2. díj: T-Mobile Vairy Touch II mobiltelefon 3. díj: Samsung E1170 mobiltelefon További díjak: 10 db 3000 Ft-os Domino feltöltőkártya Különdíjak: 1 db Kenwood fülhallgató, ORFK-OBB ajándékcsomag A pályamunkák feltöltési határideje: 2011. január 31.

Értékelés:

A

www.kreszvaltozas.hu

honlap látogatóitól legtöbb szavazatot kapott első 30 pályamű kerül az ORFK-OBB szakmai zsűrije elé, aki ezek után választja ki a nyertes alkotásokat. A díjak átadására 2011. február hónapban a Rendőrségi Igazgatási Központ épületében kerül sor, amelynek pontos időpontjáról a későbbiek során értesítjük a nyertes pályázókat. További információ érdekében látogasson el a

www.baleset-megelozes.eu

honlapra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.