Sport

Röplabda: magabiztos HPQ-előny a visszavágóra a kupában + FOTÓK

Röplabda: magabiztos HPQ-előny a visszavágóra a kupában + FOTÓK

2010. december 2., csütörtök
Röplabda: magabiztos HPQ-előny a visszavágóra a kupában + FOTÓK
Sima 3-0-ás győzelmet aratott a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata a magyar kupában az NB I-es, székesfehérvári Kodolányi Masita FRKE ellen. A visszavágó december 14-én lesz Székesfehérváron. Jól kezdett a HPQ, gyorsan elhúztak az alsóbb ligás ellenféltől 4-1-re, majd 11-5-re, az ellenfél edzője, Nagy Róbert ekkor időt is kért. Sokat nem javult a játéka a kodolányisoknak, mert Babanyecz Roland ászával rövidesen már 17-9 volt az állás. Az első menetet végül 25-15-re nyerte a HPQ. A folytatásban az első pontot a vendégek szerezték, de a hazaiak gyorsan átvették a kezdeményezést, bár két-három pontnál többel elhúzni nem tudtak. Sőt, a fehérváriak 8-4-ről feljöttek 10-9-re! Ekkor Mészáros Péter kért időt, s a taktikai megbeszélésnek azonnal jött is az eredménye, pillanatokon belül 14-9-re, majd 17-11-re módosult az állás, végül a második játékrész 25-17-tel lett a Szegedé. A zárószettre egyre jobban belejöttek a vendégek, 3-0-ás hazai előny után sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, majd a székesfehérváriak előbb 8-6-ra vezettek, aztán elhúztak 12-7-re (igaz, utóbbi ponthoz egy buta szegedi hiba kellett, Torma Péter ugyanis átlépett az ellenfél térfelére). Lassan elkezdte ledolgozni hátrányát Mészáros Péter csapata, ez végül 18-18-nál sikerült, ekkor a Fehérvár ismét időt kért. Sok foganatja ennek sem lett, a Kodolányi még egy rövid ideig tartotta magát, vezetett is 21-20-ra, de a HPQ rutinja győzött, a szegedi együttes megfordította az állást és nyert 25-22-re. összesítésben tehát a magyar kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzését 3-0-val hozta a HPQ-Szeged, a papírformának megfelelően.

Férfi röplabda magyar kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

HPQ Szeged - Kodolányi Masita FRKE 3-0 (25-15, 25-17, 25-22) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Szabó, Mezei. HPQ Szeged: Torma, Bitó, Makhult, Bondor, Babanyecz, Posztós. Csere: Csányi Roland (lib), Filius. Vezetőedző: Mészáros Péter Kodolányi Masita FRKE: Popovics, Takács, Gazsi, Nagy B., Neukum, Deli. Csere: Csizmadi (lib), Kiss, Kővári, Nagy R. Vezetőedző: Nagy Róbert. Nagy Róbert: "Gratulálok a hazai csapatnak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nekünk szokatlan volt a nagy terem. Nagyon sokat hibáztunk, de a 3. szettre koncentráltabbak voltunk, és ez az eredményen is látszik." Mészáros Péter: "Úgy érzem végig kezünkben tartottuk a mérkőzést. A harmadik szettben volt egy kis hullámvölgyünk, de sikerült túllendülnünk rajta."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.