Bulvár

Rekordmennyiségű kábítószerfogás Röszkénél

Rekordmennyiségű kábítószerfogás Röszkénél

2010. december 5., vasárnap
Rekordmennyiségű kábítószerfogás Röszkénél

Az utóbbi idők legnagyobb magyarországi kábítószer-szállítmányát fedték fel szombaton a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen, ahol 312 kilogramm marihuánát foglaltak le egy szerb kamionból - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának sajtószóvivője vasárnap az MTI-t.

Sipos Jenő

elmondta: egy szerb kamion jelentkezett belépésre azzal, hogy fémállványzatot szállít Olaszországba. A pénzügyőrök a járművet a tételes vizsgálat során kamionröntgennel is átnézték. Ekkor a jármű homlokfalában egy rejtekhelyre lettek figyelmesek, ahonnan 312 kilogramm marihuána került elő. Az elsődleges vizsgálatok szerint 630 millió forint értékű kábítószer szállítmányt a vámosok lefoglalták. A sofőr a lelepleződés után megpróbált elmenekülni, de hiába szaladt át a szerb oldalra, az ottani hatóságok elfogták. Jelenleg tart a vizsgálat arról, hogy pontosan honnan indult a szállítmány, kik lehettek a címzettek és a férfi milyen magyarországi kapcsolatokkal rendelkezett. A sofőr ügyében egyébként tart az egyeztetés a két ország hatóságai között - tette hozzá az ezredes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.