Közélet

Pozitívan fogadják az euróövezeti mentőmechanizmus kiterjesztését

Pozitívan fogadják az euróövezeti mentőmechanizmus kiterjesztését

2010. december 12., vasárnap
Pozitívan fogadják az euróövezeti mentőmechanizmus kiterjesztését

Az Európai Unió soros elnöki tisztét január 1-től ellátó Magyarország, a "legtörékenyebb kelet-európai országként" kiterjesztené az euróövezeti mentőmechanizmust azokra az új uniós tagállamokra is, amelyek még nem vezették be a közös európai valutát - írta hétvégi számában a Le Figaro.

Erik Berglöf

, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) vezető közgazdásza a lapnak elmondta hogy "nagyon jó ötletnek" tartja Kelet-Európa bevonását az állandó alapba. Véleménye szerint különben a spekulánsok megtámadhatják az euróövezeten kívüli gyenge pontokat, ami visszahathat a nyugati országokra is. A lap szerint ez a terv elsősorban a kelet-európai országokat érdekli, de Svédország és Dánia is társulna. Egyedül Nagy-Britannia - amely kétoldalú hitel formájában vett részt Írország megsegítésében - utasítja vissza annak a lehetőségét, hogy állandó jelleggel csatlakozzon a mentőalaphoz. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.