Közélet

Polt Péter az új legfőbb ügyész

Polt Péter az új legfőbb ügyész

2010. december 6., hétfő
Polt Péter az új legfőbb ügyész

Polt Pétert választotta legfőbb ügyésszé az Országgyűlés hétfőn. A képviselők a titkos szavazáson 271 igen és 91 nem ellenében, 3 érvénytelen voks mellett választották meg Poltot, aki 2000 és 2006 között egyszer már betöltötte ezt a tisztséget - tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.

Polt Péter Kovács Tamást

követi a poszton, akinek mandátuma 70. életévének betöltésével december 13-án jár le. Egy friss törvénymódosítás alapján a parlament már nem hat, hanem kilenc évre választja a legfőbb ügyészt a határozatlan időre kinevezett ügyészek közül. A jogszabály kimondja továbbá, hogy a legfőbb ügyész egészen utódja megbízatásáig gyakorolja jogkörét. A közelmúltban az alkotmányt is módosította a Ház, ennek nyomán interpelláció – az eddigi gyakorlattal ellentétben – nem, csak kérdés intézhető a legfőbb ügyészhez az Országgyűlésben.

Schmitt Pál

köztársasági elnök november 26-án

Kövér László

házelnöknek írt levelében javasolta, hogy az Országgyűlés Polt Pétert válassza legfőbb ügyésszé. Az államfő döntése előtt egyeztetett a parlamenti pártok képviselőivel, valamint tárgyalt Kovács Tamással és a posztot korábban betöltő Polt Péterrel és

Györgyi Kálmánnal

. (

Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.