Sport

Női kézilabda: KSZSE-vereség az éllovastól + FOTÓK

Női kézilabda: KSZSE-vereség az éllovastól + FOTÓK

2010. december 14., kedd
Női kézilabda: KSZSE-vereség az éllovastól + FOTÓK
Vasárnap NB II-es bajnoki rangadót vívott a tabellán második helyen álló KSZSE női kézilabda csapata az éllovas Abonnyal, hazai környezetben. A magabiztosan menetelő abonyiakat sajnos nem sikerült megfogni itthon, kiegyenlített félidő után a vendégek magabiztosan nyertek. A mérkőzés játékos szemmel (Szalma Dóra): "A sérülések végett megfogyatkozott csapatunk, bizakodva készült a hétvégi összecsapásra. Pocsai Dorina ujjtörése, Demus Mónika betegsége, Dobó Edit egyéb elfogaltsága, Kovács Karola bokaszalag szakadása és Forgó Nikolett szintén bokasérülése miatt nem vehetett részt a rangadón. Pocsai Dorina és Forgó Nikolett szinte kihagyhatatlan volt az eddigi mérkőzéseken is a védekezésből, és bebizonyosodott, hogy az Abony ellen is szükség lett volna rájuk. Hiába volt harcos a védekezés, az abonyiak 2 méteres játékosa játszva lőtte át a nagyjából 160 cm-es falunkat, ezen felül a rutinos jobb átlövőjük pedig 3-4 védőt kicselezve jutott el a kapunkig ziccer helyzetben. Sajnos a kapusteljesítmény sem hozta a várt szintet, ha védtünk hétméteres lett, vagy a kipattanó az ellenfélhez pattant, egyszerűen semmi nem jött össze. A támadásunk iszonyú lassúnak bizonyult, és több labdát el is adtunk. A két '96-os születésű szélsőnk bebizonyította, hogy az Abonynak igenis lehet gólt dobni, csak vállalkozni kell. Kintről, ami elment a kapuig átlövés, talajról lövés mind gól lett, azonban ezekből keveset vállaltunk. Túl szép volt a félidőben a 17-16-os állás a javunkra, sajnos nagy valószínűséggel 'túlpörögtük' a mérkőzést, és sajnáljuk, hogy a hazai közönségnek ismételten nem tudtuk megmutatni mire vagyunk képesek." Tartalékos KSZSE ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe hozta magát, három pont a lemaradása a verhetetlennek tűnő, ám korántsem legyőzhetetlen Abonnyal szemben. Távolinak tűnhet a bajnoki cím, azonban messze még a bajnokság vége!

Női kézilabda NB II, 13. forduló

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Polgár, Szikora. Kézilabda Szeged SE - Abonyi KC 28-35 (17-16)KSZSE: Szalma D. - PUHALÁK 7, Szalma N. 3, Homoki 8, Szabó, Török 1, HORVÁTH 9. Csere: Almási, (kapus), Tótváradi, Miklós, Grandjean 1, Sebestény. Vezetőedző: Gera Norbert. Gera Norbert: "Nagyon készültünk a mérkőzésre azonban a rangadó tétje és a nagy érdeklődés "agyonnyomott" bennünket! Görcsösen akartunk, de a mai napon a támadásunk és a védekezésünk is csődöt mondott, amit a rutinos és jó erőkből álló vendég csapat kegyetlenül kihasznált. Gratulálok a jól és rendkívül sportszerűen játszó Abonynak!" Az ificsapat meglepetés sikere után helyet cserélt az Abonnyal és jelenleg második a bajnokságban.

Női kézilabda NB II, 13. forduló, ifjúsági mérkőzés

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Polgár, Szikora. Kézilabda Szeged SE - Abonyi KC 26-23 (12-12)KSZSE: MÉSZÁROS - KIS 1 , NÉMET 5 , BALOG 1, Bernátsky 1, SEBESTÉNY 13, Csikós 1. Csere: DEÁK 3, GIRICZ , Kiss 1, Koltai, Speth, Simhercz. Vezetőedző: Gera Norbert. Gera Norbert: "Nagyon kellemes meglepetés volt az ifi csapat győzelme, hiszen nagyon fiatal csapat harcolta ki ezt az eredményt! Ügyesen, fegyelmezetten betartották a gyerekek a megbeszélt taktikát és szép dolgokat produkáltak a pályán."

Vereség az év utolsó OSB mérkőzésén

A KSZSE OSB csapata ezzel az eredménnyel 10 pontot gyűjtve a 10 csapatos bajnokságban a táblázat 6. helyét foglalja el. Fiatal csapatnak - 97-98-as születésűek játszanak a 94-es kiírású bajnokságban - ez a várakozásnak megfelelő eredmény.

OSB mérkőzés, 13. forduló

Szeged, Etelka-sor, 100 néző. Vezette: Kuczik. Kézilabda Szeged SE – Kecskeméti NKSE 22–29 (15–16) KSZSE: Tóth – Speth 1, NÉMET 7, DEÁK 9, Simhercz 2, Koltai, Giricz 2. Csere: Szántó (k), Virág 1, Sevaracz, Bajusz, Kucsera, Várady, Ocskó. Vezetőedző: Miklósné Kocsis Éva. Miklósné Kocsis Éva: "40 percig csodálatosan kézilabdáztak lányaim, maximálisan betartották a taktikai utasításokat, szép dolgokat láthattunk tőlük. Ekkor az eredményjelző 22-22-t mutatott. Utána a harmadik számú kecskeméti kapus teljesen megzavarta őket, és képtelenek voltak betalálni. Az időkérés sem segített, kár az utolsó 10 percért!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.