Közélet

Médiatörvény "nálunk és más nemzeteknél"

Médiatörvény "nálunk és más nemzeteknél"

2010. december 30., csütörtök
Médiatörvény "nálunk és más nemzeteknél"

Bár a hazai médiatörvény leginkább támadott elemei rendre megtalálhatók más uniós országok jogrendjében is, a Magyarország elleni össztűz nem csillapodik - írja a Magyar Nemzet, amely csütörtöki számában összegyűjtött néhány európai példát annak demonstrálására, hogy vajon valóban példátlan-e a magyar jogszabály.

Felsorolni is nehéz volna, hogy az elmúlt hetekben hány külföldi politikus, ilyen-olyan szakmai szervezet és sajtóorgánum támadta az Orbán-kormányt a karácsony előtt elfogadott médiatörvény miatt. A felzúdulás minden formájára jellemző volt, hogy a kritikusok konkrétumok említése nélkül beszélnek Magyarország szélsőjobbra tolódásáról (Die Welt: Führerstaat Ungarn), vagy éppen a hazai politika keleti típusú önkényuralmi törekvéseiről (Jean Asselborn luxembugi külügyminiszter a Reutersnak:

Lukasenko

mellett

Orbán Viktor

a másik európai diktátor). A hazai médiatörvény leginkább támadott elemei egytől egyig megtalálhatók más uniós országok jogrendjében. Van azonban a kifogásoknak olyan része is, amely valótlanságokat tartalmaz. Az Európai Bizottság a napokban kérte Magyarországtól a törvény hivatalos angol fordítását. Ennek elolvasása után világossá válhat, hogy a szabályozás összhangban van-e demokratikus normákkal. Ha a bizottsági vizsgálat azt igazolja, hogy valótlanok voltak a hazánkat ért vádak, akkor sem valószínű, hogy bárki is bocsánatot kérne hazánktól az érdeksérelmekért. További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.