Közélet

Magyar-magyar találkozó Kecskeméten: a Vajdaság Ma is bemutatkozott

Magyar-magyar találkozó Kecskeméten: a Vajdaság Ma is bemutatkozott

2010. december 6., hétfő
Magyar-magyar találkozó Kecskeméten: a Vajdaság Ma is bemutatkozott

A kecskeméti Nagytemplomban bemutatott délelőtti szentmisén való részétellel vasárnap véget ért a Virágzó Civil Világért Találkozó, amelyen az anyaországi és határon túli civil szervezetek között három hírportál, az Erdély Ma, a Felvidék Ma és a Vajdaság Ma is képviseltette magát, lévén, hogy a 2011-es családév alkalmából a résztvevők a Média szerepe a családban, a család megjelenítése a médiában címmel megfogalmazott kérdéskörről tanácsoztak - adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.

A sorrendben harmadik ilyen jellegű kecskeméti civil találkozón neves előadók foglalkoztak a témával, előtérbe helyezve azt a alapigazságot, hogy a nemzet egységére törekedve sem szabad elfelejteni a családok, s családon belül a nők, édesanyák és nagyanyák szerepét, akik a modern kor hozta követelményekhez is igazodva átviszik az örökölt kultúrát a felnövő nemzedékekre.

Kovács Csabának

, az Erdély Ma főszerkesztőjének,

Pogány Erzsébetnek

, a Felvidék Ma alapító igazgatójának és

Friedrich Annának

, a Vajdaság Ma szerkesztőjének részvételével külön témaként vitatták meg a hírportáloknak a nemzetrészek kölcsönös megismerésében és hiteles tájékoztatásában betöltött szerepét, s a további együttműködés lehetőségét. Mint ahogy a résztvevő civil szervezetek közös akaratát megfogalmazó

Mák Kornél,

Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere a találkozó végén kijelentette, a hit és a magyarság megtartó ereje testesedett meg a három nap alatt Kecskeméten, s a közös dialógusok bizonyították, hogy ma már lényegében nem anyaországi és határon túli, hanem programszerűen megvalósuló magyar-magyar kapcsolatokról beszélünk. Az, hogy a felvidéki, kárpátaljai, horvátországi, erdélyi, vajdasági és anyaországi - főként nőket, anyákat tömörítő - civil szervezetek részt vehettek a találkozón, elsősorban

Engert Jakabné Zsuzsának

, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület társelnökének és csapatának munkáját dicséri. A rendezvény védnökei

Ékes Ilona

országgyűlési képviselő,

Zombor Gábor

, Kecskemét polgármestere és Mák Kornél alpolgármesterek voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.