Közélet

Kozma: mutyikoalíciót alkot a Fidesz és a Jobbik

Kozma: mutyikoalíciót alkot a Fidesz és a Jobbik

2010. december 16., csütörtök
Kozma: mutyikoalíciót alkot a Fidesz és a Jobbik

Politikai mutyikoalíciónak nevezte Kozma József, az MSZP frakcióvezetője a Fidesz és a Jobbik kapcsolatát a legutóbbi közgyűlés cégvezetői kinevezéseket érintő szavazás miatt, hiszen mindkét párt képviselői a régi ügyvezetés leváltása mellett voksoltak.

A szocialista frakció nevében tartott sajtótájékoztatón

Kozma

kifejtette, hogy

a múlt heti közgyűlésen

szerinte fény derült a Fidesz-Jobbik mutyikoalíciójára.

A sajtótájékoztató elején az MSZP székházában megjelent Keresztúri Farkas Csaba is, aki előbb beköszönt, majd a folyosón válaszolt a sajtó kérdéseire. Kozma némi zavar után egy poénnal oldotta a hangulatot. „Ne kiálts Farkast, mert megjelenik” – mondta.

„Álláspontunk szerint beigazolódott, hogy összenő, ami összetartozik. A Fidesz, a KDNP és a Jobbik. Az első jele a koalíciónak a polgármester-választáson

Keresztúri Farkas Csaba

visszalépése volt

B. Nagy László

javára

Botka Lászlóval

szemben. Igaz, hogy a két párt meghirdetett politikája különbözik, de a részletekben színt vallanak; többek között abban, hogy mely területen számítanak egymásra. Ez most a politikai zsákmányszerzés, hogy a szavazatokért cserébe ki, hány cégvezetőt nevezhet ki, akiknél semmi garanciát nem látunk arra nézve, hogyan oldják meg a szolgáltatások irányítását. Erről sem az érintett személyeket, sem az őket jelölő embereket nem lehetett megkérdezni. A szakmai alkalmasságuk bizonyítására sem került sor. Azért nem, mert a mutyiknak nem ez a természete. Ez a mutyipolitizálásnak a jellegzetessége. Négy ügyet már most lehet mondani, ahol épp a soron levő fejlesztések kapcsán nagyon rossz bizonyítványt állított ki a közgyűlés. A Mars tér, az autópálya-építés, a speciális nevelőotthon ügye és az ELI” – mondta a képviselő, aki a SZEGEDma.hu kérdésére, hogy mit gondol, melyik cégeket kapták meg a jobbikosok, úgy felelt, hogy mivel mutyik mentén lettek megválasztva a cégvezetők, mindegyiket. És szerinte a következő években majd jönnek a pártok elvárásai, politikai kívánságai a cégek felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.