Sport

Kosárlabda: újra győzelmi ösvényen a Kosársuli

Kosárlabda: újra győzelmi ösvényen a Kosársuli

2010. december 6., hétfő
Kosárlabda: újra győzelmi ösvényen a Kosársuli

Bőven volt törleszteni valója az EnterNet Vásárhelyi Kosársulinak a Budapesti Honvéd elleni szombati mérkőzésén, hiszen két héttel ezelőtt a pesti alakulat ütötte el őket a továbbjutástól a kupában. A találkozó első félidejében érezhető volt a mérkőzés tétje, nem bírt egymással a két csapat. A kék-sárgák azonban harmadik és negyedik negyedbeli teljesítményükkel újra győzni tudtak.

Az első négy percben minden a hazaiak akarata szerint zajlott, így öt ponttal sikerült ellépni, ez azonban nem tartott sokáig, hiszen a pestiek két szépen kivitelezett támadással egalizálták a helyzetet. Mindkét gárda rendkívül enerváltan játszott. A kék-sárgák iszonyatosan pontatlanul céloztak, emellett a védekezésük is lagymatag volt, nem is csoda hogy az első periódus végén a Honvéd pontos hat előnnyel fordulhatott. A pihenő után sem javult az iram. Néha úgy tűnt sikerülhet ledolgozni a hat pontot, hiszen Utasiéknak gyenge védekezésük ellenére sikerült közelebb férkőzni ellenfelükhöz. Sőt a félidő végén 36-36 állt az eredményjelzőn. A harmadik periódusban felfokozott hangulatban folyt a mérkőzés. Mindkét együttes rohamtempóban pattogtatott, sokszor inkább futóversenynek tűnt az összecsapás. A Vásárhely feljavuló védekezésének köszönhetően azonban négy perc után 7 ponttal leszakították riválisaikat. Elsősorban az eredményesen kosarazó

Dani Zoltán

villogott, de

Vas Péter

is sokat tett a közösbe. Az előny tovább duzzadt nem, ezúttal nem jött be a Honvéd agresszív védekezése. Az utolsó játékrész előtt már úgy tűnt a hazaiak kezükben tartják az események alakulását. Továbbra is remekül küzdöttek

Elek András

tanítványai, sikerült tartani a több mint tíz pontos különbséget, sőt: a negyedik percben már 20 volt közte. Ezután azonban rövidzárlat történt, és feljöttek a vendégek, a Kosársuli azonban megőrizte előnyét, és behúzta a kilencedik strigulát is az eredménylistán.

Férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 10. fordulójában:

EnterNet Vásárhelyi KS – Budapesti Honvéd 83-70 (16-22, 20-14, 23-11, 24-23)

Hódmezővásárhely, 470 néző. Vezette: Balogh, Rácz.

Kosársuli:

SZILÁGYI 6, UTASI 5, MÓCSAI 11, VAS 22/12, Kukla 7.

Csere:

DANI 10/3, BABUT 20, Grezsa 2, Böszörményi, Bartucz.

Vezetőedző:

Elek András.

Segédedző:

Kis Sándor. Elek András:

"Egy nagyon szimpatikus és jó csapat ellen diadalmaskodtunk. Végre jól védekeztünk, csak azt sajnálom, hogy ez nem párosult jó támadójátékkal."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.