Sport

Kosárlabda: ötperces rövidzárlat lett a Szedeák veszte Sopronban

Kosárlabda: ötperces rövidzárlat lett a Szedeák veszte Sopronban

2010. december 13., hétfő
Kosárlabda: ötperces rövidzárlat lett a Szedeák veszte Sopronban

Három negyeden át fej-fej mellett haladt a Sopron és a Szeged, a negyedik negyed első felében azonban semmi sem sikerült, így hiába harcoltak hatalmasat a végjátékban Rubinék, nem jött össze az újabb győzelem. Folytatás vasárnap idehaza a Falco ellen!

Férfi kosárlabda NB I/A 11. forduló:

Kis-Rába menti Takarék Soproni KC - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 88-83 (29-23, 19-22, 20-23, 20-15).

Sopron, 600 néző, vezette: Benczur T., Bognár T., Török Z.; ellenőr: Schäffer.

Sopron:

KELLEY 19/3, Halmai 5, MOLNÁR A. 18/6, Szabó Zs. 10/3, TOWNES 26. Csere: Jarvis 9/3, Helmeczi, Keresztes 1, Gombás, Ugaros. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

Szeged:

Drahos 14/6, RUBIN 26, Kiss Zs. 5/3, DUKICS 17/3, McKenzie 11. Csere: Tanács 6, Vida 4, Molnár M., Nyilas. Vezetőedző: Fodor Péter. Fodor Péter:

"Kicsit keserű vagyok, hiszen bár nagyszerűen küzdöttük, olyan mérkőzést veszítettünk el, melyet akár a javunkra is fordíthattunk volna. A találkozó harmincöt percében együtt haladtunk a soproniakkal, a negyedik negyed elején azonban akadt egy katasztrofális periódusunk, ott 0-8-at csináltunk, ami ezen a pályán, ilyen felfogású játékvezetőkkel luxusnak bizonyult. Sajnos a bírók több lépéshibát nem fújtak be, illetve a palánk alatt a centereinkkel szemben elkövetett faultoknál is nagyvonalúak voltak, de összességében természetesen nem szabad rájuk fogni a vereséget. 21 labdát adtunk el, ami idegenben megengedhetetlen, ráadásul a gólpasszok sem jöttek, az asszisztokkal különösen irányítóink maradtak adósak. Fegyelmezettebben, pontosabban kellett volna kosaraznunk, akkor összejöhetett volna a siker."

Nem jött össze a bravúr a Szedeáknak, három győztes meccs után ezúttal alulmaradt a Fodor-alakulat. Bár a kétpontosokat sokkal jobban dobták a vendégek (53-68 százalék), több, kulcsfontosságú mutatóban alulmaradtak (lepattanók: 34-31, eladott labdák: 11-21, gólpasszok: 17-12), ráadásul a negyedik negyed elején több mint öt percig képtelenek voltak a gyűrűbe találni, így hiába harcoltak hősiesen, a vége nem lehetett más, mint vereség. A két amerikai, az első félidőben remeklő center, Townes és a második játékrészre feljavuló irányító, Kelley, valamint a végig kiegyensúlyozott Molnár András vezérletével diadalmaskodott a Sopron, mely öt zakó után tudott újra nyerni. A Szeged gárdájában Janou Rubin és Nebojsa Dukics teljesítménye érdemel dicséretet.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a 12. fordulóban a szombathelyi Falco KC-t látja vendégül december 19-én (vasárnap) 18.30. Jó lenne javítani!

Vége a mérkőzésnek.

40. perc:

Jarvis kapkodja el távolról, Tanácsé a labda, induljunk! Ááá, Drahostól Townes veszi el. Rubin szabálytalankodik gyorsan, Kelley egy pontot ér el, 88-81. Szabó is okosan faultot, így nem tudunk kívülről kísérletezni. Dukics büntetőzhet, 88-83. Időt kér a Sopron. Kezükben a meccs. Szabó adja el, majd Rubin támadásépítése is megbukik egy hibán. Molnár András próbálkozik még a végén, de most nem talál. Aligha bánja. Vége a meccsnek. Az utolsó negyed elején bekövetkezett ötperces rövidzárlat a Szedeák vesztét okozta...

39. perc:

Tudunk-e csodát tenni, srácok? Dukics hisz benne, labdát szerez, indul, Szabó állítja meg faulttal. Drahos vállalja el, de ez a külső sincs bent. Sajnos... Kissnek muszáj szabálytalankodnia, de Jarvis könyörtelen a vonalról, 87-77. Kolti középtávolról javít, 87-79. Molnár Andris eladja, Rubin kosara jó, 87-81. Utolsó perc!

38. perc:

Tanács kísérletezik a végén, McKenzie a padon. Rubin ma is megtesz minden tőle telhetőt, újabb duplájával közelítünk kicsit, 83-73. 22 pontos az amerikai. Meszlényi Róbert időt kér, mielőtt baj lenne... Az időkérés után is Rubiné a kosár, 83-75. Drahos üti meg Kelley-t. Negyedik hibája. A büntetők jók, nem ért így sokat a fault, marad a tíz közte, 85-75. Dukics szépít gyorsan, 85-77.

37. perc:

Townes középtávolról, 81-69, kezd elmenni a hajó. Drahos azonnal eldobja, lejön. Szabó és Rubin párbaja, 83-71.

36. perc:

McKenzie követi el negyedik személyijét. Szabó második büntije bent, 76-68. Rubin egy büntetője végre jó, de Jarvis hármasa is, 79-69. Időt kér Fodor Péter, gyors dobásokkal kell próbálkozni, így az ukáz!

35. perc:

Hihetetlen, leblokkoltunk, McKenzie szórja el most. Szerencsénkre Ugaros is ront, de valamit most már tenni kellene. Kiss Zsolt próbálja meg kintről, de ez nem jó. Rubin faultolja Jarvist. Ha három negyeden át ment, most miért nem sikerül semmi?

34. perc:

Használnak-e a tanácsok? Egyelőre nem, Dukics hármasa rövid, Vida adja el. Vida, Rubin, Nyilas, Dukics és McKenzie próbálkozik. Majd Vida és Nyilas kap pihenőt, Drahos és Kiss folytatja. Keresztes újabb egy pontot szerez büntetőből, 75-68. Dobjunk már gólt!

33. perc:

Rubin veszíti el, McKenzie szabálytalan Townes-szal szemben, harmadik hiba. A két büntető jó, 72-68, ébresztő! Rubin ismét eladja, Ugaros révén jöhetnek a házigazdák. Molnár András veri be a ziccert, 18-nál tart. Fodor Péter nagyon ideges, 74-68. Elaludtunk a negyed elején. Időkérés!

32. perc:

Kelley lendült bele nagyon, ő töri meg a gólcsendet, 70-68. Majd Nyilas harcol ki személyit. McKenzie adja el, gyerünk, srácok, kellene a kosár, de nem akar összejönni...

31. perc:

Színvonalas, férfias küzdelem Sopronban. Csak egyik csapat lehet a nyerő, de melyik lesz az? A harmadik negyedben különösen Rubinnak adtak sokat a hazaiak, Gombás utazott rá, de Janou állta az ütéseket. Rossz dobások itt a negyed elején.

Vége a harmadik negyednek.

30. perc:

Szabó Zsoltnak nem megy eddig, újabb rossz külső kísérletével indul a negyed utolsó perce. McKenzie közelről szerez kosarat, de Kelley egyenlít még a dudaszó előtt, 68-68-ról indul a negyedik felvonás!

29. perc:

Erre a kisember is beszáll az adok-kapokba, Kelley hármasa a gyűrűnkben, 66-61. Ne engedjünk el őket! Úgy van, Dukics is veszélyes kintről, igazolja jó hírét, 66-64! Sőt, Townes is elköveti harmadik hibáját, Vida Máté büntetőivel egyenlő, 66-66.

28. perc:

Akcióban és középpontban az "óriások", Townes, majd Dukics mutat nagyszerű dolgokat, 63-61.

27. perc:

Kelley duplájával vezetnek ismét a hazaiak, közben Kiss Zsolti meg is lökte, így egy büntetőt is hozzáadhatunk, 61-59... Kolti emeli föl kintről, ez most nem jó, de Rubin középtávolija sem.

26. perc:

A most beállt Tanács cseni el Townes elől, majd Gombás szabálytalan vele szemben. Ati dobhat, így is kell, mindkettő ül, 58-59, előny itt! Szabó Zsolt ügyetlenkedi el, de Vida sem tud élni a lehetőséggel, megint jöhet a Sopron.

25. perc:

Nagy csapkodás végén Rubiné a kosár, 58-57. McKenzie üt oda a hazai centernek. Tanács áll a helyére. Hatalmas a harc!

24. perc:

Bryson végre eredményes, közelről jegyzi 8. pontját, 56-54. A plusz büntetője is jó, majd Molnár Andris zsákol, 16 pontos. Miért a Szeged ellen játszik ilyen nagyot?

23. perc:

Tapadunk, tapadunk, Drahos fantasztikus hármassal egyenlít, de Kelley révén megint ott az előny, 52-50. Drahos válaszol, majd folytatódik a ponteső, Townes zsákol. 54-52. Védekezzünk keményebben, srácok! McKenzie megint kihagyja a ziccert, Molnár András viszont nem kegyelmez, 56-52.

22. perc:

Szabó Zsolt sem tud a gyűrűbe találni, ám egyelőre nincs meg a vezetés, mert McKenzie is ront. Ez nem az ő meccse - eddig. Szabó Zsolt javít, 50-47.

21. perc:

Az első félidőt is nyitó ötösök fönt. McKenzie kap blokkot Townes-tól, majd javít, Molnár András rossz külsője után tép lepattanót. Drahos passzából Dukics szerzi az első pontokat a fordulást követően, 48-47.

Pontszerzők:

Sopron:

Kelley 4, Halmai 5, Molnár A. 12/6, Szabó Zs. 5/3, Townes 18. Csere: Jarvis 4, Helmeczi, Keresztes, Gombás.

Szeged:

Drahos 9/3, Rubin 15, Kiss Zs. 3/3, Dukics 6, McKenzie 6. Csere: Tanács 4, Vida 2, Molnár M., Nyilas. A Sopronban Molnárnak három személyije van, nálunk Rubin, Vida, Dukics és Tanács tart kettőnél, ők egyelőre még nincsenek közvetlen veszélyben. Amin javítani kell: tíz labdát adtunk el, míg az ellenfél csak négyet. Erre muszáj jobban odafigyelni a folytatásban! Hatalmas csata várható a második félidőben, két közel egyforma tudású gárda gyűrkőzik. A Szedeák akkor tudott visszakapaszkodni a meccsbe, mikor összerakta védekezését. A második negyedben a kettő-kettőket sokkal jobban sikerült hatástalanítani, mint az elsőben, így Townes sem tudott már könnyű kosarakat szerezni. Támadásban eddig nem rossz, amit mutatunk, ha így folytatjuk, s hátul is koncentrálunk, bármi lehet!

Nagyszünet.

20. perc:

Janou Rubin fantasztikus, de nem sokáig vezetünk, Molnár Bandi újabb trojkával keserít bennünket, 46-45. Drahostól ugyancsak Molnár cseni el, faultgyanús, de nem fújnak, Halmai zsákol, 48-45 a szünet, mert Janou elcsúszik...

19. perc:

Rubin szárnyal, alig húsz másodperc alatt két duplát is szerez, közte Szabó kapkodott el egy támadást, 43-43. A félidő vége a miénk! Meszlényi Róbert is felismeri ezt, persze nem volt nehéz. Újabb soproni időkérés. Most összeállt végre a védekezés is. Rubin 13 pontnál tart. Hazai oldalon a 3 faulttal álló Molnár András tér vissza.

18. perc:

Gyors gólváltás, Halmai és McKenzie a "tettesek", 42-39. Kiss taszajt Halmain, észreveszik az éles szemű síposok. Csak az első büntető jó, 43-39.

17. perc:

Kelley vállalkozik, de eredménytelen, Dukics duplájának nagyon örülünk, 40-37. Meszlényi Róbert már kevésbé elégedett, magához is inti övéit. Molnár Miki le, Kiss Zsolti be. Hazai oldalon Molnár Andrásnak van három faultja, nálunk négyen kettővel.

16. perc:

Townes első kosara a negyedben, 40-33. Majd McKenzie zsákol, Dukics jegyzi a gólpasszt, 40-35.

15. perc:

Érkezik Drahos Vida, McKenzie pedig Tanács helyére. Nyilas István emeli föl a labdát, de rövid a dobás, utána Nyíl csak szabálytalanul tudja szerelni Townes-t.

14. perc:

Rubin fáradt el, Nyilas váltja. Dukics erőszakos a palánk alatt, Keresztes állítja meg, de szól a síp, jöhetnek a büntetők, mindkettő hibátlan, 36-31. Sajnos Kelley hamar gólra váltja a soproni akciót, 38-31. Vida indul meg, Molnár András löki meg, ez a két bünti is pontos, 38-33.

13. perc:

Keresztes akar javítani, de nem talál, nem úgy Tanács! 31-29! Molnár Andrist viszont nem szeretjük most ezért a hármasáért, pedig remekbe szabott dobás volt, 34-29. Majd ugyanő középtávolról, 36-29.

12. perc:

Jó a két büntető, 31-25, közelíteni kellene kicsit. Így nem fog menni, Dukics külső dobása leszédül a gyűrűről, pedig nem volt rossz helyzet. Helmeczi szerencsére szabálytalan Rubinnal szemben. Vida, majd Jarvis próbálkozik, de egyik sem talál. Megint a fejetlenség az úr a pályán. Keresztes butasága után Rubin kétszer a vonalról, így is kell, 31-27.

11. perc:

Pályán a két Molnár, egymást fogják! Ha már védekezés, Townes ellen valamit ki kell találni, mert szépen lépeget be, megkapja a labdákat, s sorra szerzi a könnyű gólokat. De a negyed első kosara most Dukicsé, ez az, 29-25! Molnár Miklós szabálytalan Andrással szemben, de harag nincs... Vida Jarvisnek nyúl oda, itt viszont már büntetők jönnek.

Vége az első negyednek.

10. perc:

Kisebb kapkodás után Tanács középtávolról szépít, de Townes egyszerűen ellenállhatatlan, közelről teszi be, 25-21. Sőt, Tanács rossz kísérlete után megszerzi 16. pontját is. McKenzie ziccere úgy kell, mint egy falat kenyér, 27-23. Vida sajnos faultol, Jarvis is feliratkozik a pontszerzők közé két büntetővel, 29-23.

9. perc:

McKenzie hagy ki ziccert, kollégája már nem teszi meg ugyanezt a szívességet, Townes 12 pontnál jár, 21-19. Tanács adja el, kár ezért. Majd Rubin üt oda Molnár Andrásnak, akinek szintén nem remeg a keze, 23-19. Frissíteni kell most a gárdát, Vida Máté jön irányítóba Drahi helyett.

8. perc:

Tanács is másodszor szabálytalan, nem lesz ez így jó. Drahos közelről szerzi újabb kosarunkat, majd Townes zsákol ismét, valamit kellene csinálni vele, 19-19. Fej-fej mellett...

7. perc:

Ismét a hazaiak centere, Townes zsákolni tud, már 8 pontos. Rubin nem hagyja magát, hamar felel honfitársának, ő is 7-nél tart, 15-15. Tanács Ati löki meg Szabót, a két büntető a helyén, 17-15. Rubin azonban ellenállhatatlan, középtávolija a gyűrűben, 17-17.

6. perc:

Drahos Gábor talál be ismét egy remek akció végén, majd Molnár András kísérlete rövid, McKenzie-é a játékszer. Nem tudunk élni a lehetőséggel, sőt, Dukics elköveti második személyijét, érkezik helyette Tanács. 13-13.

5. perc:

Kelley és Molnár András dupláival visszaveszi a vezetést a Sopron, közben figyelmetlenek vagyunk, labdákat veszítünk. 13-11-nél Fodor Péter időt kér. Szépen támadunk, de könnyű gólokat kapunk!

4. perc:

Townes adja el, s Drahos ezúttal már pontosabb, megérte bátornak lenni, bravó, 7-8! Townes nem hagyja magát, de Kiss is bever egy triplát, 9-11. Ez igen!

3. perc:

Jön a Szedeák, Halmai üt oda Kiss Zsoltnak. Drahos egyenlít, de Townes-szal egyelőre nem bírunk a palánk alatt, 7-5. Drahos kintről vállalja el, ezúttal nem talál.

2. perc:

Szabó Zsolt dobása ezúttal lejön, de Townes összeszedi a labdát, s visszateszi két pontért, 5-3.

1. perc:

Hazai oldalon Halmai kapott helyet a kezdőben, nem Jarvis. A szegediek a szokásos ötössel nyitottak. Rubin rontja el az első dobást, majd a soproni középjátékos, Townes rossz kísérlete után már övé a pattanó. Rubin büntetőből szerzi az első pontot, majd Szabó Zsolt hármasa benn, 3-1. Ám hamar itt a válasz, Dukics passzát Rubin váltja gólra, 3-3.

18.55:

Jó hír, hogy a Szedeák U20-as gárdája 86-63-ra verte soproni riválisát. A felnőttek összecsapására 5-600 szurkoló lehet kíváncsi, nem ma dől meg tehát a nézőcsúcs az arénában.

18.25:

Hamarosan indul a mérkőzés. A hazai gárda sorozatban öt találkozót veszített el, nem utolsósorban két kulcsembere, David Brooks és Pojbics Szabolcs kidőlése miatt. A vendég szegediek ellenben lendületben vannak, hiszen három győztes ütközettel a hátuk mögött érkeztek a hűség városába. Meszlényi Róbert csapatának tagjaként szembetalálkoznak azzal a Robert Jarvisszel is, akit Salgótarjánban még sikerült kikerülni - a Szedeák vizitjét megelőzően hagyta ott az anyagi gondokkal küzdő nógrádiakat. Érdekesnek ígérkezik a Molnár testvérek, András, illetve Miklós párbaja is!

Várható kezdőötösök:

Sopron:

Kelley, Jarvis, Molnár A., Szabó Zs., Townes

Szeged:

Drahos, Rubin, Kiss Zs., Dukics, McKenzie

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.