Sport

Kosárlabda: a Kaposvárt kapta a kupában a Szedeák

Kosárlabda: a Kaposvárt kapta a kupában a Szedeák

2010. december 14., kedd
Kosárlabda: a Kaposvárt kapta a kupában a Szedeák

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében kedden délelőtt megtartották a férfi magyar kupa nyolcaddöntőjének sorsolását. Eldőlt, az NB I/A csoportban szereplő Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák januárban a Kaposvári KK ellen vívhat oda-visszavágós alapon a legjobb nyolc közé kerülésért.

A sorozatban az élvonal 14 csapata mellett részt vesz a Hepp-kupa első 2 helyezettje is. Az azonos osztályban szereplő gárdák két mérkőzésen, oda-visszavágós rendszerben döntenek arról, ki kerül a negyeddöntőbe. A szegediek és a kaposváriak párharcának első mérkőzésén a Szedeák a pályaválasztó, a visszavágót Somogyban rendezik majd. A Hepp-kupából bejutó, alacsonyabb osztályú együttesek egy találkozón, hazai pályán fogadhatják A csoportos ellenfelüket, s igyekezhetnek majd bravúrt okozni.

"Úgy gondolom, hogy a lehetséges ellenfelek közül nem a legnehezebbet kaptuk, hiszen egy közvetlen riválissal mérkőzhetünk, aki ellen akár tovább is juthatunk. Ezt arra is alapozom, hogy a bajnoki találkozón Kaposváron végig partiban voltunk, s csak minimális különbséggel kaptunk ki (74-67 lett a vége úgy, hogy Josh Wilson egymaga 43 pontot dobott nekünk - a szerk.). Igaz, hogy ők azóta erősebbek lettek, hiszen még egy külföldit igazoltak, ám ettől függetlenül alkalmasnak tartom a csapatomat arra, hogy bekerüljön a negyeddöntőbe" - kommentált portálunknak röviddel a sorsolást követően Fodor Péter vezetőedző.

A hivatalos játéknapok:

Egy mérkőzés esetén: 2011. január 19. (szerda)
Két mérkőzés esetén: 2011. január 19. (szerda) és január 26. (szerda)

A nyolcaddöntő párosítása:

Albacomp - Zalakerámia ZTE KK
Atomerőmű SE – Factum Sport Debrecen
T.O.M.Controll-Kecskeméti KSE – Falco-SZOVA KC Szombathely
Hepp Kupa 1. – Konecranes-Salgótarján
Hepp Kupa 2. – Szolnoki Olaj KK
Pécsi VSK-Pannonpower – MJUS-Fortress Körmend
Marso-Vagép NYKK – Kis-Rába menti Takarék SKC
Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Kaposvári KK

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.