Bulvár

Könyv jelenik meg az ajkai vörösiszap-katasztrófáról

Könyv jelenik meg az ajkai vörösiszap-katasztrófáról

2010. december 10., péntek
Könyv jelenik meg az ajkai vörösiszap-katasztrófáról

Eltűnt világ - A vörösiszap fogságában címmel, a mai napon a sajtóban korábban nem látott fotókkal illusztrált tudósításokat és riportokat tartalmazó könyvet jelentetett meg a Pannon Lapok Társasága.

A Magyarország eddigi legsúlyosabb ökológiai következményekkel járó ipari katasztrófájáról szóló könyv a kiadó helyszínen tartózkodó újságíróinak és riportereinek írásait és tudósításait foglalja össze, a vörösiszap-áradat bekövetkeztének pillanatától. A mintegy 120 fotóval illusztrált, 96 oldalas album az októberi tragédia valamennyi mozzanatát feltárja, az első lakossági fórumoktól egészen a helyreállítási munkálatokig. „Kiadónk az Eltűnt világ - A vörösiszap fogságában című könyv megjelentetésével a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak, károsultjainak kíván emléket állítani, olyan helyszíni élményekkel, fotókkal, amelyek idáig nem láthattak napvilágot a sajtóban. A katasztrófát követően 470 tudósítás és több száz fotó készült, utóbbiak publikálására azonban a lapokban kevésbé nyílt lehetőség. Ezért döntöttünk úgy, hogy fotóalbummal dokumentáljuk a rendkívüli eseményt. Ez az album egy drámai memento, egyetlen kiadványba sűrített pokoli valóság” - mondta el

Kázmér Judit

, a Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója. A Pannon Lapok Társasága a fotóalbum megjelentetése mellett, pénzbeli támogatással is hozzájárul a vörösiszap-áradás által okozott anyagi károk enyhítéséhez: a kiadó olvasói és munkatársai körében gyűjtést szervezett, amelynek eredményeként összesen tízmillió forintot gyűjtött össze. Ebből három kolontári és nyolc devecseri családnak nyújt hatmillió forint támogatást, valamint a devecseri zeneiskolát hárommillió forinttal segíti és a kolontári általános iskola számára egymillió forintot ajánl föl. Az Eltűnt világ - A vörösiszap fogságában című könyv megvásárolható az országos könyvhálózatok (Libri, Alexandra, Líra, Bookline) üzleteiben, a Pannon Lapok Társasága ügyfélszolgálati irodáiban, vagy postai úton a Zalai Hírlap, a Vas Népe, a Napló vagy a Fejér Megyei Hírlap megyei napilapokban megtalálható megrendelő segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.