Bulvár

Kék hírek: tolvajt fogtak Csongrádon, betörőt Makón

Kék hírek: tolvajt fogtak Csongrádon, betörőt Makón

2010. december 2., csütörtök
Kék hírek: tolvajt fogtak Csongrádon, betörőt Makón

Csanyteleki vezetéklopás ügyében nyomozott a Csongrádi Rendőrkapitányság, erőfeszítéseiket végül siker koronázta, míg Makón a helyi rendőrség lakossági bejelentés alapján fogott el egy hajléktalan betörőt - tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi sajtószóvivő tájékoztatása alapján.

Barátnőjétől járt lopni

Egy 26 éves felgyői fiatalembert gyanúsít a Csongrádi Rendőrkapitányság az elmúlt időszakban Csanyteleken történt vezetéklopásokkal. A gyanúsított az elmúlt hetekben több mint féltucatnyi fóliasátorba ment be, ahonnan főként hosszabbító kábeleket és egyéb réztartalmú vezetékeket vágott le, majd vitt magával. Otthon a színesfémről leégette a műanyagot, majd eladta egy felvásárló telephelyen. A rendőrség a bűncselekmények helyszínein talált nyomok alapján jutott el az elkövetőhöz, aki nem is tagadott. Bevallotta, hogy valamennyi alkalommal a barátnőjétől indult hazafelé kerékpárral, amikor rájött, hogy nincsen pénze. Kinézett magának egy-egy fóliasátrat, ha kellett levágta a lakatot, majd elvitte a vezetékeket. A bűncselekményekkel több százezer forint anyagi kárt okozott. A férfi egyébként már nem ismeretlen a csongrádi nyomozók előtt, ugyanis korábban rablás és tanyabetörések miatt is indult ellene büntetőeljárás.

Hajléktalan betörőt fogtak el Makón

Lakossági bejelentés alapján ért tetten a Makói Rendőrkapitányság egy 59 éves hajléktalan férfit, miközben egy maroslelei házba akart betörni. A férfi berúgta a fakerítést, majd az udvaron található értékeket összegyűjtötte. Be akart jutni a lakóházba is, de időközben megérkezett a helyi körzeti megbízott. Az elkövető megpróbált elbújni, de nem járt sikerrel. A férfi már nem ismeretlen már a Makói Rendőrkapitányság előtt, ugyanis több rendbeli súlyos testi sértés és vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll. Kihallgatása során azt mondta, hogy csak a télvíz idejére akart menedéket szerezni. A Makói Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.