Szórakozás

Jótékonysági délután beteg gyermekekért a Rendezvényházban

Jótékonysági délután beteg gyermekekért a Rendezvényházban

2010. december 18., szombat
Jótékonysági délután beteg gyermekekért a Rendezvényházban

Jótékonysági délutánnak ad otthont december 19-én vasárnap az újszegedi Rendezvényház (Közép fasor 1-3.) A Csongrád Megyei Önkormányzat által is támogatott eseménnyel a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinikát kívánják segíteni a szervezők: az Impro Művészeti és Oktatási Egyesület, a HAMMIDO Művészeti Iskola és az Esztétika Stúdió.

A délután bevételét a klinika Nephrosis-szindrómában szenvedő kis betegei számára fenntartott dializáló gép működtetésére ajánlják fel. A rendezvény része egy árverés, de belépőjegy vásárlásával is támogathatja bárki a kezdeményezést, utóbbi 400 Ft-ba kerül fejenként. Segíteni az Impro Egyesület bankszámlaszámán keresztül is lehet: 10102842- 01957400- 02003009.

Részletes program

16.00 az Impro Művészeti és Oktatási Egyesület előadása az Impro Stúdió Bohócország című interaktív gyermekelőadása 16.45 Árverés 17.30 a SZESZ Szegedi Egyetemi Színház produkciója A félszárnyú tündérek völgye címmel A Nephrosis-szindróma (más néven: nefrózis szindróma) az a tünetegyüttes, amelynek első jele a masszív (napi 3,5 grammot meghaladó) fehérjeürítés a vizelettel. A vese hajszálér-gomolyagjain keresztül távozó fehérje fehérjevizelést, a hajszálereken keresztül a sejtközötti térbe áramló víz ödémát (vizenyő) okoz. A lényege, hogy jelentősen megnő a hajszálerek áteresztőképessége. A szindróma 2-6 éves korban fordul elő a leggyakrabban, de bármely életkorban kialakulhat. Nem egységes betegség, több különböző betegség kezdeti megnyilvánulása lehet, ezek között van teljesen ártalmatlan és halálos kór is. A gyermekkorra jellemző tiszta Nephrosis-szindróma nyomtalanul gyógyulhat, más formái azonban a vese sorvadásához és ezzel párhuzamosan veseelégtelenséghez vezethetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.