Jávor: az LMP nem szavazza le „muszájból” a Fidesz javaslatait

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Reményeim szerint jó néhány környezetvédelmi elemet is beépítenek az új alkotmányba – mondta Jávor Benedek LMP-s országgyűlési képviselő a Szegedi Tudományegyetem jogi kari társalgójában tartott konferencián, szerdán délelőtt.

A Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete (SZTEP) és a Politikatudományi- és Államelméleti Tudományos Diákkör (PTDK) által szervezett „Zöldülő Európa?” című konferencián Jávor Benedek kijelentette: tapasztalatai szerint a Fidesz-KDNP nem tanúsít elutasító magatartást a környezetvédelmi problémákkal szemben, így bízik, benne, hogy az új alkotmányban zöld elemek is szerepelnek majd. Ugyanakkor az LMP politikusa a készülő alaptörvény kidolgozásának körülményeivel nem ért egyet. Mint fogalmazott: a Fidesz nem felel meg annak az alkotmányozási kritériumnak, mely szerint az alkotmánynak széles körű konszenzus útján kell létrejönnie.
Jávor Benedek az LMP parlamenti munkájával kapcsolatban hangsúlyozta: a frakció nem szavazza le „muszájból” a kormány előterjesztéseit, hanem az alapján döntenek, hogy a javaslatok mennyiben egyeznek a párt programjával.

Az ellenzéki politikus a konferencia után egy lakossági fórumon is részt vett, ahol elsősorban a jövő évi költségvetéssel, az energiapolitikával, a vízgazdálkodás átalakításával, valamint a természetvédelemmel kapcsolatban ismertette álláspontját.

Előző sztori

„Borban az igazság…”: Bor a pohárban

Következő sztori

Hölgyválasz: Akikkel közösen fejtjük meg az élet rejtvényeit