Közélet

Jávor: az LMP nem szavazza le „muszájból” a Fidesz javaslatait

Jávor: az LMP nem szavazza le „muszájból” a Fidesz javaslatait

2010. december 2., csütörtök
Jávor: az LMP nem szavazza le „muszájból” a Fidesz javaslatait

Reményeim szerint jó néhány környezetvédelmi elemet is beépítenek az új alkotmányba – mondta Jávor Benedek LMP-s országgyűlési képviselő a Szegedi Tudományegyetem jogi kari társalgójában tartott konferencián, szerdán délelőtt.

A Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete (SZTEP) és a Politikatudományi- és Államelméleti Tudományos Diákkör (PTDK) által szervezett „Zöldülő Európa?” című konferencián Jávor Benedek kijelentette: tapasztalatai szerint a Fidesz-KDNP nem tanúsít elutasító magatartást a környezetvédelmi problémákkal szemben, így bízik, benne, hogy az új alkotmányban zöld elemek is szerepelnek majd. Ugyanakkor az LMP politikusa a készülő alaptörvény kidolgozásának körülményeivel nem ért egyet. Mint fogalmazott: a Fidesz nem felel meg annak az alkotmányozási kritériumnak, mely szerint az alkotmánynak széles körű konszenzus útján kell létrejönnie. Jávor Benedek az LMP parlamenti munkájával kapcsolatban hangsúlyozta: a frakció nem szavazza le „muszájból” a kormány előterjesztéseit, hanem az alapján döntenek, hogy a javaslatok mennyiben egyeznek a párt programjával. Az ellenzéki politikus a konferencia után egy

lakossági fórumon

is részt vett, ahol elsősorban a jövő évi költségvetéssel, az energiapolitikával, a vízgazdálkodás átalakításával, valamint a természetvédelemmel kapcsolatban ismertette álláspontját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.