Kultúra

Január végéig marad Hervé Vásárhelyen

Január végéig marad Hervé Vásárhelyen

2010. december 16., csütörtök
Január végéig marad Hervé Vásárhelyen

Január 23-ig meghosszabbították a hódmezővásárhelyi Hervé-kiállítás nyitva tartását. Az Emlékpont Múzeum tárlatán 28 eredeti Hervé-képet, egy a fia által készített Hervé-portrét és valódi kuriózumként egy Lucien Hervé alkotta kollázst láthatnak az érdeklődők. Szintén a Hervé-kiállításhoz kapcsolódó hír, hogy az országosan ismert műtárgyfotós, Dömötör Mihály építészeti fotográfiáiból nyílik kiállítás a vásárhelyi könyvtárban.

Lucien Hervé Elkán László

néven, Hódmezővásárhelyen született. Hervé a 20. századi építészeti fotográfia megújítója és egyik legnagyobb alakja. A második világháború alatt a francia ellenállásban vette fel az Hervé álnevet, melyet később művésznévként használt. Pályája 1949-től teljesedett ki, amikor a világhírű építész,

Le Corbusier

meghívta állandó fotósának. Hervé életművének legnagyobb részét a modern építészetről készített fotók teszik ki. „A fotó arra hivatott, hogy felrázza a képzelőerőt, nem elég csak, ha csupán emlékeztetőül szolgál” – vallotta Lucien Hervé, a világhírű fotós, a földkerekség legismertebb vásárhelyi származású polgára. Ezt az idézetet választotta

Dömötör Mihály

fotóművész is a Hervé tiszteletére összeállított tárlata mottójául. Dömötör Mihály kiállításának fő témája a XXI. századi építészeti abszurd. A tárlat meghosszabbításával párhuzamosan az Emlékpont Múzeum a világhírű építészfotós, Hervé emléke előtt tisztelegve iskolások számára építészeti fotó pályázatot hirdet. A pályázat témája az Emlékpont mint modern épület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.