Bulvár

Havazás várható a keleti országrészben, csökken a széllökések ereje

Havazás várható a keleti országrészben, csökken a széllökések ereje

2010. december 26., vasárnap
Havazás várható a keleti országrészben, csökken a széllökések ereje

A széllökések mérséklődnek hétfőre, havazásra pedig elsősorban a keleti országrészben, főleg a Mátra környékén lehet majd számítani: az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzése szerint hétfő késő estig 2-12, de helyenként akár 15 centiméternyi hó is eshet.

Csonka Tamás

meteorológus az MTI-nek elmondta, hogy elsősorban a Duna vonalától keletre kell számítani tartósabb havazásra. Hétfőn késő estig jellemzően 2-12, helyenként pedig akár 15 centiméternyi hó eshet, elsősorban Heves megyében, a Mátra térségében. A Dunántúlon, elszórtan eshet hó, 2-3 centiméter. Budapesten inkább a város keleti részein, külsőbb kerületeiben lehet több hóra számítani, a budai részeken kevesebb esik majd - mondta Csonka Tamás. A vasárnap még többfelé erős északnyugati szél az esti órákra mérséklődik. Kora délután lehetnek még 60-70 kilométeres széllökések, főként a Dunántúlon és Pest megye nyugati területein, illetve északkeleten is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és mínusz 5 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.