Bulvár

Havazás - Több vonalon késnek a vonatok

Havazás - Több vonalon késnek a vonatok

2010. december 19., vasárnap
Havazás - Több vonalon késnek a vonatok

A hideg, szeles és havas idő miatt több vonalon váltóállítási probléma és síntörés nehezíti a vasárnap reggeli vonatközlekedést, a zord idő elsősorban az ország keleti felében, továbbá a déli, délnyugati régiókban okoz késéseket - közölte a Mávinform ügyeletese az MTI-vel.

Peiper Károly

közleményében azt írta, Budapest elővárosi közlekedésében a Budapest-Vácrátót-Vác vonalon átlagosan 15-20 perces késések is előfordulnak váltóállítási problémák miatt. Északkelet-Magyarországon a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, Füzesabony és Kál-Kápolna között eltört a sín reggel fél hatkor, ezért 15-20 perces késések lehetségesek a helyreállításig, ami várhatóan 9-10 órára megtörténik. Délkelet-Magyarországon, Szeged és Hódmezővásárhely között, Algyőnél váltóállítási problémák vannak, ezért itt átlagosan 10-15 perces késésre kell számítani az utasoknak. Délnyugat-Magyarországon, Dombóvár és Vásárosdombó között biztosítóberendezési hiba miatt 10-15 perces késések keletkeznek, amelyek a Budapest-Pécs között közlekedő vonatokat is érintik. Továbbá a Dombóvár-Gyékényes vonalon és a Nagykanizsa-Gyékényes vonalon is lehetnek 10-15 perces késések. Nyugat-Magyarországon Szombathely, Celldömölk, Zalaegerszeg, Keszthely térségében, a szombaton leesett nagymennyiségű hó ellenére nincsen jelentősebb késés a vonatközlekedésben. A közlemény szerint a szél és az elhaladó vonat ellenszele a havat ismételten behordja a váltókba, ezért minden vonat elhaladása után újra ki kell tisztítani a váltókat, emiatt a hóborította területeken a váltókat folyamatosan tisztítja a MÁV több száz készenléti szolgálatban lévő munkatársa, és a váltófűtő berendezések is üzemelnek. Ennek ellenére váltóállítási problémák, műszaki hibák, felsővezeték-szakadások, zárlatok előfordulhatnak, aminek következtében egyes személyszállító vonatoknál lehetséges a menetidő 10-15 perces meghosszabbodása. Azonban a nagymennyiségű hó és a -10, -15 fokos hideg ellenére is biztosított a folyamatos vasúti közlekedés - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.