Közélet

Határidőre fejeződik be a belváros rehabilitációjának első üteme + VIDEÓ

Határidőre fejeződik be a belváros rehabilitációjának első üteme + VIDEÓ

2010. december 10., péntek
Határidőre fejeződik be a belváros rehabilitációjának első üteme + VIDEÓ

Határidőre, mintegy tízszázalékos megtakarítással fejeződik be Szegeden a belváros rekonstrukciójának első üteme; az uniós támogatással elkészülő beruházás összköltsége 3 milliárd forint lett - értékelték a csongrádi megyeszékhelyen csütörtökön a városi fejlesztéseket.

Nagy Sándor

, a városüzemeltetési és fejlesztési bizottság alelnöke elmondta: az első ütemben elkészült a Kölcsey utca, a Reök-palota előtti tér, a Gutenberg utca, illetve a Mars tér. A teljes beruházás december végére fejeződik be. Összesen 27 hektárnyi belvárosi terület újult meg, mintegy 8000 négyzetméternyi zöld területet és több mint 12 ezer négyzetméter forgalomcsillapított területet - gyalogos, illetve vegyes forgalmú közterületet - alakítottak ki.

A beruházás mellett tömegközlekedés-fejlesztés is folyamatban van Szegeden, szépülnek az egyetemi épületek, a Londoni körúton új bevásárlóközpont épül, új belvárosi hoteleket is kialakítanak. A város elérhetősége jelentősen javul, ahogy átadják az M43-as autópályát. Az élhetőséget a közterületek felújítása javítja, az életminőséget a panelházak rekonstrukciója is szolgálja, melyekből több mint 26 és fél ezer újult meg az utóbbi években. Emellett több iskolát is átalakítottak. A városrehabilitáció 2,7 milliárdos második ütemének több szakasza van - mondta el

Tapasztó Sándor

, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Elsőként a Semmelweis és Oldal utca rekonstrukciója, valamint a Boldogasszony sugárúton körforgalom kialakítása valósult meg. Következő lépésként a Semmelweis utca kap díszburkolatot. A beruházás legnagyobb eleme a Dugonics tér teljes átépítése lesz, a környező utcák felújításával. Ezek közé tartozik az Eötvös utca, az Apáthy utca, a Somogyi utca Kelemen utcáig tartó szakasza, valamint a Toldy utca. Ezen a területen teljes zöldfelület-rekonstrukció valósul meg, és díszburkolatot kap ez a terület is. A tervek szerint a projekt 2011 második negyedévében folytatódna, és 2012 tavaszára érne véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.