Bulvár

Felfüggesztett börtönt kapott a szomszédját árammal megrázó bajai férfi

Felfüggesztett börtönt kapott a szomszédját árammal megrázó bajai férfi

2010. december 16., csütörtök
Felfüggesztett börtönt kapott a szomszédját árammal megrázó bajai férfi

Két év végrehajtásában négy esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a bajai férfit, aki miatt megrázta az áram egyik szomszédját.

A munkanélküli, büntetlen előéletű vádlott egy bajai társasházban lakott, amely udvarát közösen használták a későbbi sértettel és annak családjával. Viszonyuk azonban elmérgesedett. 2006 októberében a vádlott lakrészük bejárata fölé egy mozgásérzékelős lámpát szerelt. A lámpa fénye bevilágított a sértett lakásának ablakán, s gyermekét is zavarta az alvásban. Ezért a sértett előbb a mozgásérzékelőt állította el, majd több alkalommal elfordította a lámpát. Miután a vádlott megtudta, hogy szomszédjuk állítja el a lámpát, egy fémlemezt rögzített a szerkezet aljához. A férfi úgy vezetett áramot a lemezbe, hogy ha a lámpa bekapcsolt, a fémlemez feszültség alá került. 2007. február 6-án a lámpa ismét bekapcsolt, s ez zavarta a sértett gyerekét, ezért a férfi megint el akarta fordítani a lámpát. Kiment az udvarra, a lámpánál megkapaszkodott egy gázcsőben, majd lábujjhegyre állva a jobb kezével felnyúlt, hogy elfordítsa az érzékelőt. Eközben jobb csuklójával hozzáért a feszültség alatt álló fémlemezhez. Amikor az áramütést érzékelte, sikerült jobb kezét a lemeztől elrántania, és a görcsbe ránduló bal kezével is néhány másodperc múlva el tudta engedni a gázcsövet. A sértett az áramütés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a szakértői vélemény alapján az áramütés súlyos sérüléshez, akár halálhoz is vezethetett volna. A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek az 52 éves vádlottat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.