Sport

Eredményes évet zártak a szegedi tájékozódási futók

Eredményes évet zártak a szegedi tájékozódási futók

2010. december 17., péntek
Eredményes évet zártak a szegedi tájékozódási futók

Sikeres évet zártak SZVSE tájékozódási futói, derül ki a szakosztály évértékelő beszámolójából. A 2010-es évben a bajnoki pontversenyben mindössze egy bajnoki ponttal maradt le a csapat a pécsiek mögött.

A szakosztályvezetés a feladatok szabta gyakorisággal tartotta megbeszéléseit az év folyamán, ezeken szervezési, módszertani, gazdasági, személyi kérdések megtárgyalása szerepelt. Az egyesület vezetése által biztosított lehetőségeket alapvetően sikerült kihasználni. Az idei évben a bajnoki pontversenyben való jó szereplés mellett az Országos Középtávú és Váltó Bajnokság megrendezése volt a fő feladata az SZVSE tájfutóinak. Az SZVSE Tájékozódási Futó Szakosztálya szegedi tájfutó szakosztály 341 bajnoki pontot szerzett 2010-ben, ezzel az ország 110-120 értékelhető szakosztálya között a második helyen végzett, egyedül a PVSK tudta megelőzni, mindössze egyetlen bajnoki ponttal. A szegedi tájfutók az idén összesen 16 országos bajnoki címet szereztek. A szakosztály versenyzői között öt magyar (

Szerencsi Ildikó, Zsigmond Tímea, Tóth Réka, Szokol Mónika, Bereczki Máté

), illetve egy román válogatott kerettag van (

Barkász Dániel

), akik a hazai mellett a nemzetközi mezőnyben - ifjúsági Eb-n, junior és főiskolás vb-n - értek el szép eredményeket. Rajtuk kívül az országos bajnokságokon

Vajda Balázs, Rácz Sándor, Pálinkó Márton, Krokavecz Simon

is eredményes volt. Az egyesület versenyrendezésben is kivette a részét, miután idén megkapta a Középtávú és Váltó Országos Bajnokság rendezési jogát az országos szövetségtől. A versenyt a Kiskunhalas melletti Tázláron bonyolították le, a közel 900 fős mezőny teljes megelégedésére, hiba nélkül. Sor került megyei verseny - a Pusztamérges Kupa - megrendezésére is a Pusztamérges SE-vel közösen. A szakosztály (az előző évekhez képest szűkös) költségvetése a terveknek megfelelően alakult, nélkülözhetetlen bevételi forrás továbbra is az önkormányzati támogatás, reklám, szponzor, tagdíj, pályázatok, és az alapítványi támogatások. A beszámoló szerint a bevételek nagyrészt fedezték a szükséges kiadásokat, így az élsportolóknak adottak voltak a jó szereplés feltételei. A szakosztály a hiányt az előző évek tartalékából biztosította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.