Közélet

Dlusztus Imre közleménye Nógrádi Tibor sajtótájékoztatójára

Dlusztus Imre közleménye Nógrádi Tibor sajtótájékoztatójára

2010. december 17., péntek
Dlusztus Imre közleménye Nógrádi Tibor sajtótájékoztatójára

Dlusztus Imre alábbi közleményében reagál Nógrádi Tibor délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A közlemény szövegét változtatás nélkül közöljük.

Néhány gondolat a méltányosságról

Ha én lennék a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség megbízott főtitkára, aki benyújtotta a pályázatát az átalakuló szövetség megyei igazgatói posztjára, biztosan nem élnék vissza azzal a lehetőséggel egy másik pályázóval szemben, amit helyhatósági képviselőként, egy vizsgálóbizottság tagjaként adott meg nekem a sors. Mert ez nem sportszerű, nem elegáns, de még összeférhetetlen is. De nem vagyunk egyformák. Én polgárnak születtem. A családunkban mindig a hosszú távú értékeket tiszteltük, közöttük a méltányosságot, a minőséget, a mértéktartást és a méltóságot. E négy M nélkül nincs elegendő tartalma az életnek.

Nógrádi Tibor

az én súlyos árnyamat véli fölfedezni a CSLSZ, valamint a szegedi labdarúgás fölött és a Polgári Portál hozzá hű kommentelői le is lepleznek engem rendesen. Úgy tűnik, túl erős pályázatot adtam le, ezért eljött az idő, hogy a fejemre olvassák a bűneimet. Nem fogok tételesen reagálni a névtelenség mögé bújt véleményezők állításaira, dühödt minősítéseire, fenyegetőzéseire, verbális terrorjára. Igyekszem polgárként viselkedni. Így tettem a rendszerváltás előtt, amikor a hatalom zaklatott és megfigyelt. Így tettem akkor is, amikor a könyveimhez témát választottam. Ez indított arra, hogy alapító főszerkesztőként hozzájáruljak a Hír TV elindításához. Ezzel a felelősség-vállalással vettem részt a Tisza Volán Focisuli, a Hungarian Review, a Helyi Téma vagy a Szegedi Borfesztivál elindításában. Ezzel az attitűddel készítettem egy koherens polgármester-jelölti programot, amivel jeleztem, hogy én konzervatív, nemzeti elkötelezettségű, lokálpatrióta emberként nem vagyok megelégedve a hozzám legközelebb álló párt helyi szereplőinek teljesítményével. Meg kellene tanulni gyakorolni a méltányosságot, tisztelni a minőséget, mértéktartóan elemezni az összefüggéseket és méltósággal viselni a hatalmat vagy csak azt az egyszerű emberi igényt, hogy szabad legyen gondolkodni.

Dlusztus Imre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.