Bulvár

Derült égből internet

Derült égből internet

2010. december 29., szerda
Derült égből internet

Európában a jövőben műholdról szolgáltathatják a széles sávú internetet az olyan környékeken, amelyeket hagyományos módszerekkel nem tudnak lefedni, vagy az nem gazdaságos - írja az InfoRádió. A napokban állt pályára az a műhold, amely több millió európai háztartás hozzáférési gondjait oldhatja meg.

Az internetes zsargonban hotspotnak hívják azokat a helyeket, ahol laptoppal, vagy wifis mobiltelefonnal lehet kapcsolódni az Internethez és not-spotoknak azokat, ahol nincs semmilyen hozzáférés. Európában több tucat milliónyi háztartás sújt ez a gond, miközben egyre több közintézmény és szolgáltató lassan arra kényszeríti ügyfeleit, hogy interneten fizessék számláikat, nyújtsanak be kérvényeket, vagy ellenőrizék egyenlegüket. A Kazahsztánból, egy orosz Proton rakétával fellőtt Ka-Sat műhold ezeken a gondokon segíthet a jövőben azzal, hogy az úgynevezett not-spotokba is eljuttatja a széles sávú internetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.