Közélet

Budai Gyula: „gőzerővel folyik” az elszámoltatás

Budai Gyula: „gőzerővel folyik” az elszámoltatás

2010. december 30., csütörtök
Budai Gyula: „gőzerővel folyik” az elszámoltatás

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos vizsgálatot fog indítani a BKV és a budapesti metrókocsik gyártója, az Alstom között megkötött szerződéssel kapcsolatban. Budai Gyula mindezt a csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, ahol hangsúlyozta: emellett számos újabb ügyben „gőzerővel folyik” a vizsgálat - tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.

A kormánybiztos emlékeztetett: a BKV és az Alstom szerződésének vizsgálatára Tarlós István főpolgármester kérte fel, akivel 2011. január 3-án, hétfőn egyeztet majd az ügyben. „Jelen pillanatban a magyar állam több mint harmincmilliárd forint bukása felé halad” – fogalmazott Budai Gyula. A kormánybiztos emellett közölte: tucatnyi újabb ügyben is vizsgálódik. Budai Gyula a tájékoztatón beszámolt a kormánybiztosság által már lezárt, „98 százalékában kifejezetten büntetőjogi konzekvenciákat tartalmazó” ügyek listájáról is. A 17 ügy között szerepel például a sukorói telekcsere, a moszkvai kereskedelmi képviselet értékesítése, a Magyar Televízió székházának eladása, a tanácsadói szerződések ügye, a fővárosi Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-beruházás, a HospInvest Zrt.-vel kapcsolatos vizsgálat, valamint a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjának, a bábolnai földeknek, az Omninvestnek és a Club Aligának az ügye. Becslése szerint több száz milliárd forintos kár érte az államot az elmúlt nyolc évben a vizsgált privatizációkkal kapcsolatban. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.