Egyetem

Átadták a Procontrol új kutatás-fejlesztési laboratóriumát

Átadták a Procontrol új kutatás-fejlesztési laboratóriumát

2010. december 10., péntek
Átadták a Procontrol új kutatás-fejlesztési laboratóriumát

Átadták a szegedi Procontrol Elektronika Kft. új kutatás-fejlesztési laboratóriumát, amely 160 milliós költségvetéssel, 80 millió forint uniós támogatással valósult meg.

A létesítményt bemutató pénteki sajtótájékoztatón

Kovács Károly

, a cég senior ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a fejlesztés révén a termékötlettől a kutatáson, tervezésen át a működőképes termék legyártásig immár minden megvalósítható egy helyen, ahol a teljes fejlesztési és gyártási folyamatot integrált számítógépes rendszerek segítik. A 30 éves Procontrol Elektronika Kft. nemcsak Szeged, de a régió egyik legsikeresebben pályázó vállalkozása, 2008-tól immár öt sikeres projektet indított a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség különböző pályázatain. Ezekből részben a cég technológiai hátterét korszerűsítették, részben új termékek kifejlesztésébe fogtak. Az új laboratórium kutatás-fejlesztési, tervezési és gyors prototípus-készítési szolgáltatást végez a hazai és európai vállalatoknak. Máris jelentős nyugat-európai szerződésállománya jelzi, hogy van igény a magas hozzáadott értékű szegedi innovációs termékekre és tudásra - mondta az ügyvezető. A laboratórium több helyi cégnek ad rendszeres megbízásokat, és közös K+F projektekben együttműködik a Szegedi Tudományegyetem szoftverfejlesztési tanszékével is. A céget 1980-ban családi vállalkozásként alapították, és ez a jellege meg is maradt. A társaság mikroelektronikai kutatás-fejlesztéssel foglalkozik, 45 mérnököt, szoftverfejlesztőt, programozó matematikust alkalmaz. Több nagy külföldi cég elektronikai eszközeit itt fejlesztik a prototípusig, a hozzá tartozó szoftverrel együtt. Jelenleg két német és egy angol céggel vannak közös projektben. A Procontrol éves bevétele 500 millió forint körül mozog - mondta el

Kovács Károly.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.