Bulvár

A szabályokat betartva lehet csak durrogtatni

A szabályokat betartva lehet csak durrogtatni

2010. december 20., hétfő
A szabályokat betartva lehet csak durrogtatni

Óvatosságra, illetve a szabályzat betartására hívják fel a figyelmet az illetékes hatóságok a tűzijátékok használatával kapcsolatban. Az engedély nélkül tartott pirotechnikai eszközök minden évben több súlyos, nem egyszer halálos sérülést is okoznak. Árusításuk és birtoklásuk is szabálysértési eljárást vonhat maga után – írja a Magyar Nemzet Online.

Az Országos Rendőr-főkapitányság, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága és az Országos Mentőszolgálat közös hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arra is felhívták a figyelmet, hogy csak december 28-tól lehet megvásárolni engedély nélkül a kis és közepes tűzijátékokat, amelyeket kizárólag szilveszter napján 18 órától másnap reggel 6 óráig szabad felhasználni. Tavaly szilveszter hajnalban a Győr-Moson-Sopron megyei Kisfaludon egy 40 éves férfi szeretett volna egy vascsőből tűzijátékot fellőni. A szerkezet idő előtt felrobbant, a közel hajoló férfi arca pedig olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni az életén. Országszerte átlagosan kétszer annyi balesethez érkezik ki a mentő szilveszter éjjel. A legtöbb tűzijáték, illetve petárda okozta sérülés az arcon, illetve a karon keletkezik. Forrás:

Magyar Nemzet Online

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.