Gazdaság

A "bankadóból" eddig 181 milliárd folyt be

A "bankadóból" eddig 181 milliárd folyt be

2010. december 13., hétfő
A "bankadóból" eddig 181 milliárd folyt be

Befizették a „bankadó” második részletét is a költségvetésbe a pénzügyi szervezetek. A múlt hét pénteki határidőig 88,8 milliárd forint folyt be a költségvetésbe – hozta nyilvánosságra hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapja.

A

www.ngm.gov.hu

oldalon olvasható közlemény szerint így az idei évben a banki különadó összesen 181,8 milliárd forintnyi bevételt jelentett a büdzsé számára. A minisztérium hangsúlyozza, hogy ezzel a pénzintézetek jelentősen hozzájárultak a 3,8 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánycél tartásához. A pénzügyi szervezetek szeptember 30-ig készítették el a teljes fizetendő „bankadóról” szóló bevallásukat, ezzel egyidejűleg az éves adó első felének befizetését is teljesítették. A különadó második részletének befizetési határideje december 10. volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.