Közélet

Jövőre hatszázezer szülő kaphat adókedvezményt

Jövőre hatszázezer szülő kaphat adókedvezményt

2010. december 22., szerda
Jövőre hatszázezer szülő kaphat adókedvezményt

Az egygyermekes szülők 58 százalékától, a két gyermeket nevelők 68 százalékától, míg a háromgyermekesek 98 százalékától egy fillér személyi jövedelemadót sem kér jövőre az állam. A január elsején életbe lépő új adórendszer gyermekkedvezményei 2011-ben több mint hatszázezer szülőt mentesíthetnek az adófizetés alól.

A január elsején életbe lépő egykulcsos, családokat támogató adórendszer jelentős kedvezményeket kínál a gyermeket nevelőknek. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál arról érdeklődött a Magyar Nemzet, hány szülő mentesül az adófizetés alól. Megtudta: az adóhivatal adatai alapján bizonyosnak látszik, hogy jövőre 456 ezer egygyermekes szülő dolgozhat majd bejelentett módon. Az érintettek közterhét – az adójóváírás mellett – a gyermekkedvezmény is csökkenti, havonta tízezer, évente összesen 120 ezer forinttal. Jövőre az egy kisgyermeket nevelők 58 százalékától egy fillért sem kér majd el az állam személyi jövedelemadó (szja) címén - írja szerdai számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.