Közélet

2000 milliárd forintot szán fejlesztésekre a kormány

2000 milliárd forintot szán fejlesztésekre a kormány

2010. december 30., csütörtök
2000 milliárd forintot szán fejlesztésekre a kormány

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint az operatív programok 2011–2013 közötti akcióterveinek elfogadásával a kormány 2000 milliárd forint uniós forrás felhasználásának feltételeit teremtette meg – tette közzé a Magyar Nemzet honlapja.

A pályázati kiírások meghirdetése 450 milliárd forint értékben 67 konstrukcióval, az új Széchenyi-terv bemutatásával egy időben indul 2011. január 15-én. Várhatóan 2011-ben további, mintegy 700 milliárd forintra lehet pályázni az uniós források és a hazai költségvetés terhére. A szaktárca közlése szerint a nemzeti ügyek kormánya a fejlesztéspolitika fő céljának a gazdaság versenyképességének megerősítését és a foglalkoztatás nagyarányú növelését tekinti. Az új támogatáspolitika legfőbb célja, hogy a jövőben gyorsan, egyszerűen és hatékonyan jussanak el a fejlesztési források a magyar kis- és közepes vállalkozásokhoz (kkv-khez), amelyek kiemelkedő szerepet játszanak az új munkahelyek megteremtésében. (Forrás:

mno.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.