Bulvár

Tizenegy és fél évet kapott a tótkomlósi lány gyilkosa

Tizenegy és fél évet kapott a tótkomlósi lány gyilkosa

2010. november 16., kedd
Tizenegy és fél évet kapott a tótkomlósi lány gyilkosa

Első fokon tizenegy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta emberölés és kifosztás miatt a Csongrád Megyei Bíróság kedden azt a hódmezővásárhelyi férfit, aki megfojtott egy tizenkilenc esztendős tótkomlósi lányt, majd a holttestét elrejtette a háza alagsorában.

Az ítélet szerint 2009. december 17-én a hódmezővásárhelyi rendőrkapitányságon egy sikkasztás miatt folyó eljárásban hallgatták ki a többször büntetett, 27 éves vádlottat. Ekkor közölték vele, hogy korábbi munkaadójának mintegy 290 ezer forint kártérítést kell fizetnie. A munkanélküli férfi amúgy is rossz anyagi helyzete emiatt tovább romlott. A férfi egy hirdetőújságból kereste ki a hitelközvetítéssel foglalkozó későbbi sértett, egy tizenkilenc éves tótkomlósi lány telefonszámát, akivel találkozót beszélt meg. A sértett – aki tizennégy hónapos kisfiút nevelt - este elment a férfi lakására, hogy egy 300 ezer forintos hitel feltételeiről tárgyaljanak. A vádlott vitatkozni kezdett a lánnyal, mert nem akarta kifizetni a hitelhez kapcsolódó 20 ezer forintos regisztrációs díjat és jutalékot. A szóváltás dulakodássá fajult. A férfi megragadta a sértett nyakát, aki segítségért kiáltott, védekezni próbált. A vádlott azonban tovább fojtogatta áldozatát, akinek halálát végül fulladás okozta. Ezt követően a férfi a társasházi lakásához tartozó alagsori lomtárolóban rejtette el az áldozat holttestét, majd magához vette a lány pénzét – mintegy 200 ezer forintot, amit a karácsonyi bevásárlásra készülve tartott magánál -, mobiltelefonját és kabátját. A vádlott a gyilkosságot a tárgyaláson tett vallomásában beismerte, a kifosztást azonban tagadta. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.