Közélet

Szentmise a délvidéki áldozatok emlékére

Szentmise a délvidéki áldozatok emlékére

2010. november 21., vasárnap
Szentmise a délvidéki áldozatok emlékére

Jövő vasárnap, 2010. november 28-án délután egy órakor a budapesti Szent István Bazilikában szentmisét tartanak délvidéki véres események 66. évfordulója alkalmából, Körösztös Krizosztom és Kovács Kristóf újvidéki ferencesek vértanúsága emlékére. A misét Harmath Károly OFM, az újvidéki Ferences Rendház főnöke mutatja be – adja hírül a Vajdaság Ma hírportál.

Fővédnök:

Schmittné Makray Katalin

, a köztársasági elnök felesége. Ezen a napon a Bazilikában és szerte a világon, ahol magyarok élnek, imádkozzunk együtt az ártatlanul elpusztítottakért, emlékezzünk meg a második világháború minden délvidéki áldozatáról és gondoljunk hálás szívvel azokra, akik a kisebbségi lét nehézségeit vállalva őrzik halottaink emlékét. A budapesti misére autóbusszal zarándokok utaznak a Délvidékről. Újvidékről a nagy érdeklődés miatt két busz is indul. (Forrás:

www.vajdasagma.info

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.