Közélet

Pokorni vitázna a felsőoktatásról

Pokorni vitázna a felsőoktatásról

2010. november 9., kedd
Pokorni vitázna a felsőoktatásról

Pokorni Zoltán a Fidesz oktatáspolitikusa az MTV reggeli műsorában elmondta, hogy szerinte a KDNP-s Hoffmann Rózsa államtitkárságán kidolgozott új felsőoktatási törvény túlságosan korlátozza a diákokat, ugyanakkor nem veszi figyelembe az európai egyetemek közti versenyt.

A szakpolitikus véleménye szerint „a jelenlegi terveken változtatni kell, mert ez így működésképtelen.” „A vitákat jobb lett volna négyszemközt, szakértői körben tisztázni, de mivel erre nem került sor, kénytelenek vagyunk ezt a nyilvánosság előtt folytatni” - mondta

Pokorni

, továbbá megfogalmazta aggályát, miszerint a vitaanyagból nem derül ki, mitől lesznek versenyképesek egyetemeink. Nézetei szerint ilyen súlyú egyetemi korlátozások a 70-es 80-as években voltak utoljára. Szerinte a vitaanyagot összeállító szakértői kör arról ábrándozik, hogy milyen lenne egy „kényelmes felsőoktatás”, ahol a diákok nem sokat szólnak bele a dolgok menetébe. (Forrás:

hetivalasz.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.