Egyetem

Összevont egyetemi nyílt napot rendeznek Szegeden

Összevont egyetemi nyílt napot rendeznek Szegeden

2010. november 23., kedd
Összevont egyetemi nyílt napot rendeznek Szegeden

Összevont egyetemi nyílt napot rendeznek középiskolás diákoknak és tanáraiknak csütörtökön Szegeden, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szóvivője az MTI-t.

A hatodik alkalommal meghirdetett rendezvény kezdetén az Országos Felsőoktatási Információs Központ munkatársa ismerteti az idei felsőoktatási jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat - közölte

Keczer Gabriella

. A központ átriumában az idén is az intézmény képzési kínálatát bemutató standokat állítanak fel, melyeknél a karokat képviselő egyetemi oktatóknak és hallgatóknak tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők. Az egyetem Életvezetési Tanácsadó Központjának szervezésében a diákok pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt, a hallgatói önkormányzat standjánál pedig a diákéletről tájékozódhatnak. Hasznos információkkal látják el őket a Hallgatói Szolgáltatói Iroda munkatársai, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet képviselőinél a tanulók a nyelvtanulási lehetőségekről, a Szegedi Tehetségpont standjánál pedig az ösztöndíjakról érdeklődhetnek. A központ előadótermeiben az egyes karok képviselői háromnegyed órás előadásokon mutatják be képzéseiket. Aki pedig valami különlegességre vágyik, az a mezőgazdasági kar által szervezett lézeres lövészeten is rész vehet. A rendezvény zárásaként csütörtök délután adják át az SZTE középiskolai-egyetemi tehetséggondozó kezdeményezése, a Szegedi Tehetség-HÍD Program okleveleit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.