Közélet

Orbán-Gyurcsány szópárbaj a Parlamentben

Orbán-Gyurcsány szópárbaj a Parlamentben

2010. november 29., hétfő
Orbán-Gyurcsány szópárbaj a Parlamentben

Ősi igazság, hogy az beszél félelemről, aki fél – felelte Orbán Viktor a parlamentben Gyurcsány Ferenc kérdésére. A kormányfő szerint az új kormány kijavítja az előző hatalom hibáit, és eltakarítják a romokat - tudósít a volt és a jelenlegi miniszterelnök verbális összecsapásáról a Magyar Nemzet Online.

Miért fél, miniszterelnök úr? – kérdezte a parlamentben az azonnali kérdések órájában

Gyurcsány Ferenc

bukott kormányfő. A szocialista honatya „a szabadságról és a polgári Magyarországról” kérdezte

Orbán Viktort

. Szerinte a kormány a „nyugatos, polgári” és a „keleties, tekintélyelvű” állam közül az utóbbit formálja, „rombolja a polgári Magyarországot”. „Ön új alkotmányt akar adni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy az erre adott felhatalmazás hazugság. „Adja meg a népnek, szabadságot kérek a népnek, dönthessen nyugdíjáról, dönthessen alkotmányáról” – szólította fel a kormányfőt. Ősi igazság, hogy az beszél félelemről, aki fél – mondta válaszában Orbán. Megértem ezt a félelmet, mert ez az elszámoltatástól való félelem – tette hozzá. A miniszterelnök szerint a választók döntöttek, hogy nyolc év bűneiért és hibás döntéseiért el kell számolni. Nehéz lehetett hozzászokni, hogy nyolc évig mindent meg lehetett tenni következmények nélkül – hangsúlyozta a miniszterelnök. „A magyarok úgy döntöttek, hogy más világban szeretnének élni.” Orbán szerint itt a köz érdekében kell munkát végezni, amit a személyes félelem nem akadályozhat meg. Az új alkotmányt itt az Országgyűlésben fogjuk megalkotni – hangsúlyozta a miniszterelnök. A fenyegetés nem jó tanácsadó – mondta viszonválaszában Gyurcsány Ferenc. Az országgyűlési képviselő azt mondta: Orbán Viktor ellopja hárommillió ember pénzét, és még büszke is rá. Gyurcsány szerint nem meri a kormányfő megkérdezni „az istenadta népet” az alkotmányról. Ne bujdokoljon, ne legyen gyáva, és ne legyen tolvaj – zárta beszédét az ellenzéki politikus. Tisztesség ügyében nem kérünk kioktatást az MSZP-től – mondta a miniszterelnök a Gyurcsánynak adott válaszában. „Elég bátrak voltak, hogy emberekre vadásszanak, elég bátrak voltak, hogy meghamisítsák a költségvetést és hazudjanak reggel, délben és este.” Mi kijavítjuk az önök hibáit, és eltakarítjuk a romokat – zárta a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc kérdésének elhangzása alatt a jobbikos képviselők hátat fordítottak a volt miniszterelnöknek. Az azonnali kérdést és választ jelentős érdeklődés kísérte, nemcsak a parlamenti padsorok, hanem a páholyok is megteltek. A két politikus az új parlament megalakulása óta most folytatott először nyilvános szópárbajt. (

Forrás:

Magyar nemzet Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.