Egészség

Önkénteseket tüntettek ki a Véradók Napján

Önkénteseket tüntettek ki a Véradók Napján

2010. november 27., szombat
Önkénteseket tüntettek ki a Véradók Napján

Idén hatvanan részesültek elismerésben és kaptak kitüntetést a Véradók Napja alkalmából megrendezett ünnepségen november 26-án. Sokszoros véradókat, több éve a véradásszervezésben tevékenykedőket és idén elsőként a véradóbarát munkahelyeket is kitüntették a Parlamentben.

November 27. a Véradók Napja hazánkban. A Magyar Vöröskereszt idén november 26-án tartotta véradó napi ünnepségét a Parlament Felsőházi termében. Az évente megrendezett eseményen a Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és hazánk közjogi méltóságai is egyként köszöntötték azokat, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak a hazai véradó-mozgalom sikeréhez, emberi életek megmentéséhez. A Magyar Vöröskereszt és Országos Vérellátó Szolgálat felterjesztése alapján a 20 legmagasabb véradásszámot elért véradó a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által adományozható Pro Vita díjban részesült, melyet

Szócska Miklós

egészségügyért felelős államtitkár adott át a Parlamentben. A legtöbbször egy békés megyei férfi adott vért, ő eddig 188-szor nyújtott segítő kezet. A Pro Vita díjak átadását követően megyénkét egy kiváló munkát végző véradószervező kapott Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést. Idén először adták át a Véradóbarát Munkahely díjat. Ezt 20 olyan munkahely vehette át, amelyek kiemelkedő támogatásukkal segítették a munkahelyi véradások szervezését, a véradó mozgalmat.

Csongrád megyéből elismerést vehetett át:

Pro Vita díj:

Dudás István

, 107-szeres véradó Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem:

Kovács László

(PICK ZRT vezérigazgató) Véradóbarát Munkahely:

Károlyi László

(Legrand Zrt. Szentes, vezérigazgató) A Parlament Felsőházi termében a díjak átadása közben

Koós Réka, Varga Viktor

és

Tabáni István

művészek fellépése színesítette a programot. Novemberben, a Véradók Napja alkalmából, szerte az országban több mint 170 véradóünnepségen közel 50 000 önkéntes véradó segítségnyújtásáért mondanak köszönetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.