Vélemény

Moha a déli oldalon

Moha a déli oldalon

2010. november 27., szombat
Moha a déli oldalon

Tegnap tetten ért egy ellenőr. Ott álltam tökig ázva, esernyővel a kézben, hosszú fekete kabátban és a köpcös fickó nőismerősöm szeme láttára vette fel az adataimat. Tisztára noir díszletek között éreztem magam, nem is sikerült komolyra vennem a figurát.

Vegyük alapul azt a munkakört, amit az ellenőrök ellátnak a villamos vonalak humanitárius kommandójaként. Sok kompetenciát nem igényelhet mozgó járművön dacolva g-erőkkel lekörmölni valami csóró vadbarom anyjának a becses nevét. Közben sugallta tekintetével, hogy megszoksz vagy leszopsz. Ő, az alsó-középosztály fenegyereke végre bosszút állhat a sokéves kihasználtságért – nem érdekelte, hogy hasonszőrű vagyok – ő Észak. Én Dél. Ő agyán ideológiai köd – enyémen demokratikus moha. A hapsi ajka fölött épphogy féléretten csírázott a pihe – nem bújt meg benne a tekintély. Nyilván lemetélték a hatoldalú atomsorompó tárgyalások. Persze méltányos volt, abban az értelemben, hogy beinvitált egy (figyelmeztető) kiskapun a büntetés helyett – de jobban díjaztam volna, ha nem csapkodná azt a kiskaput. Szóval a tag még így is megvágott 3500 Ft kápéra – (a kék tündér) – valójában előre gondolkodhattam volna, fél méterre sárgállott tőlem a lekezelő doboz – bedugtam volna villámgyorsan a jegyet, a gép rásercinti a tintát – a csaj meg egy falat terrorral szájában csak néz, nem avatkozik be, néz és ül Amerikányi seggén. És mindenki tesz hátra egy lépést, ahogy a két Koreának kéne. De nem, mert nem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.