Közélet

Megvonnák a magas jövedelműektől a családi pótlékot

Megvonnák a magas jövedelműektől a családi pótlékot

2010. november 1., hétfő
Megvonnák a magas jövedelműektől a családi pótlékot

Jövőre nem kapnak családi pótlékot a kiugróan magas, "milliós fölötti" havi jövedelmű családok - nyilatkozta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a HírTV Kontraszt című műsorában. A kormány az államkasszában maradó összeget várhatóan a fogyatékosok és a súlyos betegek ápolására fordítaná.

A politikus a vasárnap esti műsorban elmondta: az arányos adórendszerhez illeszkedő családi pótlék-rendszert dolgoz ki a kormány. A részletekről még nincs döntés, azt sem tudni, hogy a jövő év elejétől lépne-e életbe a családi pótlékkal kapcsolatos intézkedés, de mint hozzáfűzte, mindenképpen jövőre. Az államkasszában maradó összeget várhatóan a fogyatékosok és a súlyos betegek ápolására fordítanák – olvasható a HírTV honlapján.

Nem a gyerekvállalás ellen szól

A KDNP-s szakpolitikus szerint a családi pótlék rendszerének újraszabályozása nem veszélyeztetheti a családok gyermekvállalását. Jelenleg a családi pótlék összege egy átlagos négytagú családban 13300 forint, egyenlőre nem tudni hogy mekkora havi bérezés felett esnek el ettől az összegtől. Végleges döntés még nem született – mondta a kormányszóvivő megjegyezve, „milliós fizetésekről van szó". Az MR1-Kossuth Rádiónak nyilatkozó

Nagy Anna

kormányszóvivő társadalmi igazságossággal indokolja a családi pótlék rendszerének átalakítását. Bár a magasabb jövedelmű családok elesnek majd ettől a támogatástól, pénzügyi helyzetüket nagyban segíti majd az új adórendszer. Mint mondta, egy másfél millió forintot kereső család például sokkal kevesebbet veszít majd a családi pótlékon, mint amennyit az új adózással nyer. (

Forrás:

Magyar Demokrata)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.