Közélet

Magánnyugdíjpénztár: súlyos a döntés

Magánnyugdíjpénztár: súlyos a döntés

2010. november 28., vasárnap
Magánnyugdíjpénztár: súlyos a döntés

Az öngondoskodás erősítésében számít a megmaradó magánnyugdíjpénztárakra a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György a nol.hu-nak elmondta: aki racionálisan mérlegel, az nem juthat olyan döntésre, hogy pénztártag marad, és hozzátette, őt meggyőzte a kormány nyugdíjmentő csomagja, így biztos átlép az állami rendszerbe.

Matolcsy György kifejtette: a magánkasszák tagjainak többsége várhatóan az állami nyugdíjrendszert fogja választani. Ez pedig szerinte egy összeolvadási hullámot indíthat el a pénztáraknál. A politikus elképzelhetőnek tartja, hogy ha összeáll az államháztartás egyensúlyát biztosító reformcsomag, akkor olyan intézkedéseket is elfogadnak, amelyek az öngondoskodást, az önkéntes nyugdíjpénztárakban való részvételt ösztönzik. A miniszter szerint a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása biztosítja a választás szabadságát a tagoknak, bár azt elismerte, hogy súlyos következményeket vállal, aki a magánkasszánál marad.

További részletek ITT.

(Forrás:

hírTV

,

nol.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.