Bulvár

Lopott holland Merci a határon

Lopott holland Merci a határon

2010. november 9., kedd
Lopott holland Merci a határon

Lopott Mercedes Benz, valamint 13 határsértő akadt fenn a határrendészek hálóján Nagylakon és Röszkén – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A nagylaki határátkelőhelyen a napokban egy 18 éves román férfi jelentkezett kilépésre egy Mercedes ML 320 CDI 4Matic típusú személygépkocsi vezetőjeként. Az útlevélkezelőnek a gyanúját a fiatal férfi viselkedése hívta fel, így úgy döntött alaposabb ellenőrzés alá vonja a járművet. Az úti okmány ellenőrzését követően a jármű papírjait tanulmányozta, és mivel gyanú merült fel a jármű tulajdonjogát illetően a rendelkezésre álló adattárakban ellenőrizte. Az eredményre nem kellett sokat várni, ugyanis kiderült, hogy a Mercedest Hollandiából lopták el, és a holland hatóságok körözik. A közel 15 millió forintértékű járművet a Makói Rendőrkapitányság lefoglalta, az ügyet büntetőeljárás keretében vizsgálják. 13 határsértő próbált bejutni a tegnapi napon hazánkba Röszkénél. A 4 iráni, 3 koszovói, és 6 palesztin az éjszakai órákat választotta határátlépésének időpontjaként bízva abban, hogy a sötétség segítségükre lesz majd. A 13 illegális határátlépő közül 10 főt a járőrök feladataik ellátása során fogtak el, hármat pedig a hőkamera vett észre. Igazoltatásuk során kiderült, hogy a 4 iráni férfi hamis szlovén, bolgár, litván, román személyi igazolvánnyal is rendelkezett, amit azután akartak felhasználni miután bejutottak volna Magyarországra. Velük szemben büntetőeljárás indult, míg a többi tiltott határátlépő ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.